Najnovije

ČIME JE MAZAN TERAZIJSKI TUNEL? Legitimisanje tokom protesta - dve verzije događaja

Prvi put za tri meseca održavanja protesta u Beogradu reagovala je policija, i to saopštenjem. Ne o broju okupljenih demonstranata, niti o ugrožavanju javnog reda i mira, već reagujući na dešavanja sa poslednjeg protesta kada je snimljeno legitimisanje jedne od organizatora protesta.

terazijski tunel (Foto: Jutjub)

Povod za reagovanje policije su nalepnice koje organizatori zovu "lažima Aleksandra Vučića", a zbog kojih je i prošle subote u Terazijskom tunelu umalo došlo do incidenta.

Ko je i zašto legitimisan posle subotnje šetnje - postoje dve verzije događaja. U prvoj Jelena Anasonović tvrdi da je najpre njena koleginica privukla pažnju policije zbog lepljenja nalepnica u blizini Skupštine Beograda: "Uzeli su joj ličnu kartu, legitimisali je. Mi smo nakon toga počeli da lepimo i nastavili sa postavljanjem pitanja - da li vi legitimišete sada sve građane Beograda, da li ćete sve građane Beograda nastaviti da hapsite?"

Kada nije dobila odgovor...

"Ja sam zalepila nalepnicu na službeno vozilo policije, s obzirom da ova policija nije želela da sve jednako legitimiše na ulici, nego je nasumično birala koga će da hapsi, koga će da legitimiše i koga će da okrivi za lepljenje nalepnica po gradu", rekla je Anasonović.

U pismu dostavljenom medijima, načelnik beogradske policije nasumično legitimisanje nazvao je "apsolutnim izmišljotinama". U tom saopštenju nema prvog legitimisanja zbog kojeg je Anasonović reagovala.

"Policajci su tom prilikom legitimisali Jelenu Anasonović i utvrdili da je reč o političkim aktivnostima učesnika skupa nakon samog skupa i vratili joj dokumenta i nisu imali nikakvih drugih postupanja prema pomenutim licima, kao ni drugim osobama na drugim lokacijama u Beogradu u vezi sa navedenim aktivnostima", stoji u saopštenju.

I na "nikakvo drugo postupanje policije" postoje dve verzije događaja. I jedan snimak.

"Mene je dotični policajac Čordić uhvatio za ruku i povukao do vozila, iako sam mu rekla - nema potrebe da me vučete jer je počeo da insinuira kako ja pokušavam da pobegnem. Ovde su bili svi okupljeni drugari i sve su snimali", navela je Anasonović.

Lepili su grad jer, kažu, nisu mogli Terazijski tunel, navodeći da je nakon prošle subote nečim premazan. Taj potez izazvao je gnev pojedinih narodnih poslanika.

"Ulja su zapaljiva. Jeste li svesni da ste sinoćnim potezom doveli u potencijalu životnu opasnost desetine hiljada demonstranata? Jel' to bio cilj? Da li ste normalni", upitala je na Tviteru tvit Ana Stevanović, samostalna narodna poslanica.

Gnevan je i opozicioni Savez za Srbiju. Predsednika Vučića optužuje da zloupotrebljava policiju, poručuje mu da će svakog dana i na svakom mestu lepiti nalepnice sa njegovim lažima, i poziva ga da proba da pohapsi i njih i celu Srbiju.

Pročitajte OVDE ko kaže da mu se sprema odstrel?

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA