Najnovije

AMERIKANCI USTALI PROTIV NATO PAKTA: Zatvorite ratne zločince! (VIDEO)

Glas protiv NATO-a podigao se onamo gdje novocrnogorci nikada ne bi mogli ni da pretpostave: u samom srcu Amerike, njegovom glavnom gradu Vašingtonu.

Protest protiv NATO u Vašingtonu (Foto: Jutjub)

Stotine aktivista iz celog sveta okupilo se ispred Bele kuće kako bi protestovali protiv NATO-a uoči najavljenog susreta NATO ministara u ovom gradu, prenosi RT.

Demostranti su bili protivni i američkom mešanju u političku krizu u Venecueli, pa su vladi poručili da „drži ruke podalje od Venecuele“.

„Marš je imao za cilj da pokaže masovno protivljenje NATO-u, ratovima, rasizmu i američkoj agresiji na Venecuelu“, saopšteno je iz Nacionalnog upravnog odbora za mobilizaciju koji čine desetine mirovnih pokreta i aktivističkih grupa.

Demostranti su se okupili na trgu Lafajet, koji se nalazi ispred Bele kuće, a zatim marširali ulicama Vašingtona, zaustavljajući se pred kancelarijama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svetske banke i Organizacije Američkih Država, koje smatraju odgovornim da „imperijalističku“ politiku Zapada.

„Dajte novac za poslove i obrazovanje, a ne za ratove i okupaciju! Ne NATO-u“, bio je jedan od slogana.

Oni su nosili transparente: „Ne u NATO, Ne ratu i rasizmu“, „Ujedinjeni protiv NATO rasističkih ratova“, „NATO bombe – ropstvo u Libije“, „NATO je ubio milione Iračana“, i „Zatvorite NATO-ve ratne zločince“.

A šta je Srbija uradila povodom NATO ratnih zločinaca, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA