Najnovije

HAFTAROVE SNAGE OBORILE JOŠ JEDAN NEPRIJATELJSKI AVION: Poleteo iz Misrate po specijalnom zadatku, a onda je usledio odgovor!

Libijska nacionalna armija (LNA), na čelu sa feldmaršalom Kalifom Haftarom, oborila je vojni avion na letu iz grada Misrate, saopštio je zvanični predstavnik vojske.

Snage LNA (Foto: Jutjub)

- Izveštaji su upravo pokazali da je Libijska nacionalna armija oborila vojni avion koji je napustio Misratu - izjavio je portparol LNA Ahmed al-Mismari tokom konferencije za novinare u Bengaziju u sredu.

Ostaje nejasno da li je avion pripadao vladi Nacionalnog sporazuma (GNA) ili stranoj sili.

To se desilo nakon što je ranije tokom dana izvor Libijske nacionalne armije (LNA) rekao da je avijacija vlade Nacionalnog sporazuma (GNA) ciljala pozicije LNA feldmaršala Kalife Haftara koje se nalaze nedaleko od glavnog grada Libije, Tripolija.

Situacija u Libiji, koja je podeljena između dve rivalske vlade, sa izabranim parlamentom koji upravlja istokom zemlje i GNA pod okriljem UN i EU, koji vladaju zapadno od Tripolija, dodatno je eskalirala početkom aprila, kada je LNA započela u četvrtak ofanzivu protiv Tripolija u pokušaju da izbaci iz grada, ono što je Haftar nazvao terorističkim snagama. Kao odgovor, oružane snage lojalne GNA započele su u nedelju vojnu operaciju protiv LNA.

Haftarova LNA oborila neprijateljski avion iznad Tripolija. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obaranje vojnog aviona od strane snaga LNA lojalnih feldmaršalu Kalifi Haftaru

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA