Najnovije

FANTASTIČNA POBEDA ASADOVIH DIVIZIJA! Ruski novinari zanemeli kada su ušli u bivše uporište džihadista! Zatekli neverovatan prizor! (VIDEO)

Sirijski vojni zvaničnik je potvrdio da su sirijske snage zauzele Kan Šejkun i da je u toku čišćenje terena od terorista. U toku je i deminiranje grada. Prema pisanju ruskih novinara grad je u velikoj meri uništen, ali je oslobođen od terorista.

Sirijska arapska vojska se sprema za boj (Foto: jutjub)

Kan Šejkun je pet godina bio najveća baza terorista na jugu Idliba. Osim naoružane opozicije, u toj oblasti se nalaze i pripadnici Hadžat Tahrir al Šama.

Nedavno su u Nur Sultanu održani pregovori o deeskalaciji u oblasti, dok je 2. avgusta u Idlibu stupio na snagu "režim prekida vatre".

Komanda sirijskih snaga je saopštila da zaustavlja ofanzivu, ako Turska bude poštovala rusko-turski sporazum, koji je postignut u septembru 2018. godine u Sočiju.

Glavna tačka ovog sporazuma je povlačenje teškog i srednjeg naoružanja militanata na 20 kilometara od demilitarizovane zone u Idlibu.

Tri dana kasnije, 5. avgusta, vojska je nastavila ofanzivu, zbog kršenja uslova od strane militanata, koji su iskoristili zatišje, napali pozicije sirijske vojske na severu provincije Hama i više puta otvarali vatru na naseljena mesta u tom području.

Ogroman broj džihadista trenutno ima na Kosovu! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA