Najnovije

FRANCUSKI INTELEKTUALCI STALI U ODBRANU SRPSKOG KOSOVA: Šiptari hoće da izjednače srpsku vojsku sa SS trupama! Nećemo to dozvoliti!

Francuska organizacija ,,Kolektiv za mir na Kosovu“, srpskoj javnosti poznata od juna meseca ove godine kada je pokrenula peticiju na Internetu (https://www.change.org/p/gouvernement-francais-pour-discuter-le-statut-du-kosovo) kojom se od francuskih vlasti, a pre svega parlamenta, zahteva ponovno otvaranje debate o pitanju priznanja Kosova i Metohije, uz navođenje svih argumenata protiv takvog čina francuskih vlasti iz 2008. godine, se nedavno ponovo oglasila u javnosti.

Protest za srpsko Kosovo (Foto: Jutjub)

Naime, ova grupa uglednih francuskih intelektualaca koju predvode profesor Aleksi Trud, dramaturg Pol Antoan, penzionisani pukovnik Žak Ogar (poznat i kao autor knjige ,,Evropa je umrla u Prištini“ i bivši francuski oficir na Kosovu), general Dominik Delavard i pukovnik Alen Korvez, je uputila pismo gradonačelniku mesta Maje (Maillé) na zapadu Francuske povodom inicijative tzv. ambasadora Kosova u Francuskoj Kendrima Gašija da se izvrši bratimljenje dotičnog francuskog mesta i sela Meja u okolini Đakovice u Metohiji.

Naime, tzv. ambasada Kosova, polazeći od činjenice da je mestašce Maje preživelo težak zločin od strane SS jedinica nemačke vojske 1944. godine gde su masovno stradali civili, želi da perfidno uspostavi vezu sa stradanjem sela Meja na KiM gde su snage reda Republike Srbije vodile borbu sa OVK teroristima, te da na osnovu toga grubom političkom manipulacijom faktički dovede u vezu i izjednači delovanje srpske vojske i policije i nacističkih SS trupa.

Organizacija ,,Kolektiv za mir na Kosovu“, ne sporeći da je na Kosovu bilo zločina sa obe strane, upozorava u otvorenom pismu gradonačelnika Majea na teroristički karakter takozvane OVK, na brojne zločine i pogrome koje je izvršila nad Srbima i nealbancima, na kriminalni karakter kosovskih vlasti, te da bi shodno tome usvajanje ovakve inicijative za bratimljenje između ova dva mesta značilo ruganje i nanošenje ljage francuskim žrtvama i francuskoj istoriji, a i samom selu Maje kao stradalničkom mestu.  

U pismu se takođe podseća da su upravo Srbi bili ti koji su uspostavili prvu slobodnu teritoriju u Drugom svetskom ratu ustavši masovno protiv nacizma i fašizma, kao i da su se Albanci u okviru divizije Skenderbeg masovno borili na poraženoj strani. 

Potpisnici ovog pisma istovremeno pozivaju gradonačelnika Majea da u sklopu skorašnjeg predviđenog puta na Kosovo i Metohiju jednog broja francuskih parlamentaraca i javnih ličnosti i on uzme učešće u tom poduhvatu kako bi se lično uverio u pravo stanje stvari na terenu. 

Velja ogolio aktuelnu vlast! Više o tome OVDE.

Izvor: Organizacija „Kolektiv za mir na Kosovu“

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA