Najnovije

ŠIPTARSKI TERORISTI PLANIRALI NAPADE U BELGIJI I FRANCUSKOJ! Ista grupa već osuđena za pokušaj dizanja u vazduh srpskih crkava na Kosmetu

Četvoro albanskih terorista s Kosova, koji su u sredu osuđeni na robiju zbog planiranja terorističkih napada na snage NATO, srpske pravoslavne crkve i pripadnost Islamskoj državi, planiralo je i napade u Belgiji i Francuskoj!

Teroristi Islamske države (Foto: Jutjub)

Tri muškarca i jedna žena osuđeni su za ratovanje za zloglasnu islamističku terorističku organizaciju Islamsku državu, piše Brisels tajms.

Dvojica od njih imaju belgijsko državljanstvo: vođa grupe Bujar Behrami (26), koji je uhapšen u septembru, i Gramoš Šabani (26), koji je uhapšen u junu sa Resimom Kastratijem (26) i Edonom Haliti (25).

NJih četvoro su obučeni i za bombaške samoubilačke napade, na šta ukazuju eksploziv i oprema koju su imali. Napade su planirali i na kafiće u Gračanici.

Belgijski list ne navodi koje su bile mete ove terorističke grupe u Belgiji i Francuskoj, ali poseća da se najmanje 300 kosovskih Albanaca bori u Islamskoj državi u Siriji i Iraku. Osim toga, dosad je poginulo njih 70, a 120 je u zatvoru.

Đurić kaže da nema lakog rešenja za KiM. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir /The Brussels Times

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA