Najnovije

UZBUNA U IZRAELU, NEMA VIŠE NAZAD! Vojska blokira Golansku visoravan, američke snage spremne za napad

Izraelska vojska je, odmah nakon što je saopšteno da je ubijen iranski general Kasem Sulejmani, blokirala pristup planini Hermon, na granici sa Sirijom, zbog bezbednosne situacije u regionu, saopštila je pres-služba izraelske vojske.

Izraelska vojska (Foto: Jutjub)

„U svetlu aktuelne situacije, planina Hermon neće biti dostupna za posetioce. Dodatne bezbednosne mere na Golanskoj visoravni neće biti preduzete“, navodi se.
Istovremeno, oružane snage SAD su uvedene u stanje povećane borbene gotovosti nakon ubistva Sulejmanija, prenosi „Foks njuz“.

U međuvremenu je saopšteno i da je premijer Izraela Benijamin Netanjahu prekinuo posetu Grčkoj i uputio se nazad u svoju zemlju zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Podsetimo — iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašd aš Šabi“.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon, koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

Šta Rusi kažu o ubistvu iranskog generala pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA