Najnovije

TRESE SE CRNA GORA! Milov čovek predstavio predsednika opštine Šavnik: Nije mi važna biografija, već vera u Boga, svetosavlje i kosovski mit!

“Važno mi je da u ovom trenutku naš prijatelj i sugrađanin Vlatko Vuković ostane čovek, ostane veran Hristu, veran pravoslavlju, svetosavlju, krsnoj slavi i sveći, da ostane veran tradiciji drobnjačkog plemena i svoje ugledne porodice”, kazao je prilikom izbora Vlatka Vukovića za predsednika Opštine Šavnik, njegov partijski kolega i predsednik kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Vladimir Tomić.

Vlatko Vuković (Foto: Jutjub)

Vuković, koji je predsednik Opštinskog odbora DPS Šavnik i dosadašnji potpredsednik Opštine, na čelu Opštine Šavnik izabran je danas glasovima 19 odbornika vladajuće, DPS, dok su tri odbornika Demokratskog fronta (DF) i jedan Demokratske Crne Gore, bili uzdržani. 

Vuković je na ovu funkciju izabran jer je njegov prethodnik, Mijomir Vujačić, preminuo 1. januara ove godine.

Tomić je na sednici Skupštine opštine, kazao da mu u ovom trenutku nije važna službena biografija Vukovića, već vera u Boga.

"Za mene Vuković nije samo jedan momak iz Drobnjaka, već je to ime i prezime jednog vrlog viteza iz 14. veka i vojvode i to je ime i prezime kojim ga je otac darivao na rođenju. Darivao ga je dakle i kosovskim mitom i kosovskim štitom. Ono što očekujem od Vukovića jeste da formira jak tim pravnika koji će čuvati njegov integritet i ugled i naše opštine i brinuti o zakonitosti odluka koje bude donosio da ne bi, ne daj Bože, došao u sukob sa zakonom", kazao je Tomić.

Prema njegovim rečima, ukoliko Vuković želi sebe da obesmrti, mora sa lokalnim sveštenstvom i monaštvom da se „zagleda u temelje porušenog hrama, manastira Jelovice, gde su trojica Vukovića monaha, Savatije, Mihailo i Danilo i molili Boga za sve nas i za svoje bratstvo“.  

"Ovo govorim iz razloga što verujem ako se bude, a izvesno je da hoće, bavio temama lokalnog značaja, ako nekada dođe u priliku da bira između carstva zemlje i carstva neba, Vlatko Vuković neće pogrešiti. Kada je u pitanju to naše malo parče zemlje i naša opština verujem da smo svi saglasni da nas najviše tišti i boli to što se u njoj oslikava pogubna migracija i mortalitet”, rekao je, između ostalog, Tomić.

Vuković je potzom kazao da je velika čast, ali još veća obaveza i izazov, biti predsednik opštine Šavnik.

“Izazov je još veći jer treba nastaviti sve ono što je započeto i realizovati sve ono što je planirano onako kako je to naš bivši predsednik radio domaćinski, odgovorno, neumorno i srcem. Svaki novi dan je bio nova ideja, novi korak napred. Izazov je nastaviti koračati tako velikim koracima“, kazao je Vuković.

Pročitajte OVDE kako je mitropolit Amfilohije odbrusio Dušku Markoviću.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA