Najnovije

MIHAJLOVIĆ UDALJILA BAJATOVIĆA: Incident na sastanku sa direktorima javnih preduzeća

Ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora na kojem je predstavila svoj tim u Ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Sa sastanka je udaljen direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Dušan Bajatović (Foto: Jutjub)

Kako je saopšteno iz Ministastva rudarstva i energetike, Dušan Bajatović je udaljen sa sastanka zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije.

Zorana Mihajlović je navela da je to prvi u nizu sastanaka koje će imati, jer je u pitanju strateški važan sektor za državu.

"Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. 'Elektromreža Srbije' je dobar primer kako može da se radi", poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je Mihajlovićeva.

Sastanku su prisustovali direktori "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija" Bojan Atlagić, "Elektromreže Srbije" Jelena Matejić, "Transnafte" Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije "Ziđin".

Direktor "Transportgasa" Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

O nelegalnosti kriznog štaba pročitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA