Najnovije

ODLUKA KOJA ĆE ZNATNO IZMENITI ODNOS SNAGA! Azerbejdžan je siguran: Rusija ulazi u rat!

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev uveren je da Jermenija nastoji da uvuče Rusiju u konflikt u Nagorno-Karabahu. Kako kaže, pozicija Rusije po pitanju najnovijih događaja u tom regionu je odgovorna.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

„U ovom momentu saradnja s Rusijom u brojnim oblastima je na veoma visokom nivou. Odnosimo se jedni prema drugima kao prema strateškom partneru, što je potkrepljeno i potpisanim dokumentima. U konkretnom slučaju Rusija se ponaša kao velika i odgovorna zemlja. Iz Rusije stižu pozitivna saopštenja i uzdržane izjave“, rekao je Alijev u intervjuu za tursku TV „Aber“.

Jermenija, kako je naveo, otvara vatru na lokacije u Azerbejdžanu sa svoje teritorije da bi Azerbejdžan uzvratio vatrom na teritoriju Jermenije i da bi Jerevan onda zatražio pomoć ODKB, konkretno od Rusije.

Situacija u Nagorno-Karabahu

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

Šta je stiglo iz Moskve u Jermeniju, saznajte OVDE!

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA