Najnovije

MOĆNA RUSKA FREGATA U AKCIJI: Odbijen svaki napad neprijatelja (VIDEO)

Fregata Crnomorske flote „Admiral Esen“, koja je deo stalne postave Vojno-pomorske flote u Sredozemnom moru, održala je vojne vežbe, tokom kojih je posada izvršavala zadatke protivvazduhoplovne odbrane, saopštila je pres-služba flote

"Admiral Esen" spreman za akciju (Foto: Jutjub)

„U skladu sa planom borbene pripreme posada fregate je usavršavala taktiku samostalne borbe protiv nekolio brodova uslovnog protivnika, kao i organizaciju protivvazdihoplovne odbrane broda“, navodi se u saopštenju.

Tokom vojnih vežbi, posada broda je izvršila zadatak postavljanja ometača signala sistema za elektronsko ratovanje, dok je avion Ka-27PL, koji se bazirao na fregati, odradio zadatke potrage i praćenja podmronice.


Fregata „Admiral Esen“ naoružana je sa osam lansirnih sistema raketnog kompleksa „Kalibar-NK“. Te rakete mogu uništiti vodene, obalske i podvodne mete na udaljenosti do 2,6 hiljada kilometara. Fregata se nalazi u Sredozemnom moru od decembra 2019. godine.

„Admiral Esen“ je brod iz nove serije fregata projekta 11356R/M. Reč je o seriji višenamenskih fregata, koje su predviđene, između ostalog, za uništavanje brodova i plovila, podmornica i kopnenih objekata protivnika.

Pročitajte OVDE šta je ruski vojni ekspert rekao zašto je Ukrajina dobila “džavelin”.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA