Najnovije

VERNICI U CRNOJ GORI LJUTI ZBOG ZABRANE: "Ko ima pravo da nama malim i poniznim uskrati pravo na oproštaj od greha?"

Poslije više od dvije hiljade godina vernici se neće pričestiti. Poslije toliko godina pobjede Hrista nad smrću, nećemo se sjediniti sa njim. Iako mali i ponizni rab Boži doživljavam to kao zločin. Nemam pravo da pišem o tome, niti kritikujem Sinod Srpske Pravoslavne Crkve i svete arhijereje ali sam siguran da se ovim činom krše i kanonska pravila. Sada, iako je to nemoguće ispada smrt  pobjednik. 

Saborni hram Hristovog Vaskrsenja (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Korona je opaka, jaka bolest i odnosi živote. Teško je svakoj porodici koja je izgubila najbližeg zbog te pošasti. Ali gdje on ide, kuda odlazi, zapitajmo se. Ide kod Gospoda, u život večni, a porodica samim tim dobija utjehu. 

Hristos Voskrese iz mrtvih, smrću smrt pobjedi i mrtvima u grobovima život darova. U "Simbolu vjere" stoji vjekovima "Vjerujem u jednoga Boga, svedržitelja, tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog". Da je korona ubica je tačno, i da je nevidljiva je tačno, ali ko je to živ Boga video? Niko. 

Ko ima pravo, ma koju titulu nosio da da prednost smrti nad životom? Ko ima pravo da nama malim i poniznim uskrati pravo na oproštaj od grijeha? Tačno je da je post hranom samo pomoć u pravom, istinskom postu i pokajanju. Ko ima pravo da zabrani ispovijed i pričešće? Niko. Vraćemo li se to u vrijeme komunizma, bez obzira na virus? Jeli država već postala vlasnik Crkava? Ili smo mi toliko slabi i Bogu neverni? Možda smo svi Jude postali? Kazna koja nam je nametnuta da se pobjedi Hrista nad smrti ne radujemo je veliki i neoprostiv grijeh. Svi Svetitelji će nas kazniti. Sveti Sava, Sveti  Jovan Krstitelj, Sveti Vasilije i ostali Bogougodnici. Viđeće naš strah od smrti, a ona može doći svakoga časa i svakome. Važna je bila radost pobjede nad njom i radost Vaskrsa.Važno je bilo pričešće. 

Gospode, jedini i najveći, oprosti nama kukavicama. Ti sve možeš sam, ne trebaju ti ni narod ni Episkopi. Sam ćeš sebe, kao i do sada proslavljati i biti vladar neba i zemlje. Ne ljuti se mnogo na narod, pomiluj i pomozi. I na ove moje riječi, na koje će se mnogi naljutiti gledaj sa milošću tvojom. Meni je važno samo šta ćeš ti, spasitelju misliti o ovome. Za ostale me nije briga. Pogotovo za političare. Zato na kraju te molim da mi sudiš po velikoj milosti tvojoj a ne riječima mojim. "Gospode Bože Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj mene grešnoga". Hristos Voskrese Vaistinu Voskrese. 

Vlast je sabotirala obeležavanje Vaskrsa, divljačkim policijskim časom! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA