Najnovije

POLICIJSKI SINDIKAT TVRDI: Predsednik opštine Trgovište organizovao žurku za vreme policijskog časa?!

Policijski sindikat Srbije, tačnije njegova sindikalna jedinica u Vranju, otvoreno je ukazala na to da je "predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić organizovao proslavu tokom policijskog časa", te je zaključeno da "zakon očigledno ne važi za sve".

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić (Foto: Jutjub)

“Od strane revoltiranih meštana dobili smo informaciju da je dana 20.04.2020.godine oko 20 časova u fabrici konditorskih proizvoda "Top biskit" u Donjem Stajevcu, opština Trgovište, od strane predsednika opštine Nenada Krstića organizovana proslava za vreme zabrane kretanja i "policijskog časa“.

Prema informacijama, ali i fotografijama koje su kružile društvenim mrežama, proslavi je prisustvovalo oko 40 građana, među kojima i patrola policije PS Trgovište sa načelnikom PS Trgovište, Arsić Ivicom.

Povod za ovu proslavu je bio dobijanje radnog mesta jednog meštanina u EPS- u. Na samoj proslavi isti se zahvaljivao čelnicima opštine pečenim prasićima i obilnom količinom pića.

Kao sindikalni predstavnik, ali i zaposleni u PS Trgovište na mestu inspektora u grupi za suzbijanje kriminala, prijavio sam slučaj Dežurnoj službi Policijske uprave u Vranju dana 20.04.2020. godine u 22.02 časova.

Poučen iskustvom i sumnjom da će zbog trgovine uticaja slučaj zataškati sa službenog vajber broja poslao sam poruku direktno načelniku PU Vranje.

Prema saznanjima do kojih sam došao, želim da vas obavestim da su se u vreme moje prijave u fabrici nalazili predsednik opštine kao i mnogobrojni predstavnici i lideri lokalne vlasti. Takođe i patrola policije u društvu načelnika PS Trgovište.

Ta ista patrola je postupala po mojoj prijavi!!!!

Ustanovili su da nisu tačni navodi moje prijave i da su se oni u krugu fabrike našli navodno zbog neke napuknute vodovodne cevi, a da pritom to nije u nadležnost policije. Naglašavam da događaj vezan za navodno naprsnuće cevi nije ni registrovan da bi po njemu eventualno postupali.

Ne želeći da se ova drskost, ali i nezakonitost legalizuje, ja sam u sindikalnom svojstvu dostavio dopis načelniku. Istovremeno sam na zvaničnom profilu MUP-a prosledio prijavu, kao i na zvaničnom FB profilu ministra policije Nebojše Stefanovića kako bi neko od njih reagovao i preduzeli mere u skladu sa zakonom i merama o zabrani kretanja i okupljanja. Te mere su na snazi i donete su od strane Vlade RS.

Međutim, ništa nije preduzeto jer se radi o političkim moćnicima i funkcionerima MUP-a. Izgleda da zakon nije isti za sve.

Revoltiran neprofesionalnim postupanjem ljudi koji bi svojim ponašanjem trebalo da daju primer, ovo sam objavio i našem sindikalnom profilu. Sve u cilju alarmiranja javnosti, očekujući reakciju nadležnih organa.

Ko dozvoljava "moćnicima" sa partijskim knjižicama i funkcijama da se ovako bahato ponašaju i na očigled revoltiranih građana krše zabranu kretanja koja važe za građane Srbije.

Usled neprofesionalnog postupanja i partokratije još jedna nezakonitost je legalizovana. U cilju borbe za istinu i opšteg interesa obraćam se vašoj redakciji i građanima Srbije u nadi da ćete, kao i do sada, imati hrabrosti da ovo i objavite", navodi se u pismu Policijskog sindikata Srbije, odnosno sindikalne jedinice u Vranju, koji je potpisao predsednik ove jedinice Zoran Petrović.

Pročitajte OVDE kada bi moglo da bude ukinuto vanredno stanje.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA