Najnovije

KRAJ PRIJATELJSTVA? Srbija slala municiju Jermeniji u sukobu sa Azerbejdžanom?! (FOTO)

Velike količine municije različitog kalibra, koji su korišćene u napadu Jermenije na Azerbejdžan, poslati su iz Srbije, a tamošnji zvaničnici tražiće zvanično objašnjenje od Srbije sa kojom su do sada bili u prijateljskim odnosima.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Ova municija stigla je u Jermeniju nekoliko dana pre napada na Azerbejdžan, u momentima najveće napetosti između dve strane. Zašto je Srbija ovu municiju dala jermenskoj vojsci, ukoliko je sa Azerbejdžanom uvek bila u prijateljskim odnosima, nije poznato - piše azerbejdžanski portal Haqquin.az. 

-Da li je Srbija već zaboravila da je Azerbejdžan pre dva meseca poslao Srbiji humanitarnu pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa? Avion koji je dopremio azerbejdžansku pomoć na beogradski aerodrom 20. maja, Ana Brnabić je ocenila kao jasan dokaz prijateljstva između Azerbejdžana i Srbije - navodi se u tekstu.

- Ovo je dokaz prijateljstva koji nikada nećemo zaboraviti. Azerbejdžan je bio prva zemlja koja je pomogla Srbiji nakon poplava 2014. Na ovaj dan, 14. maja je sleteo prvi avion sa pomoći iz Azerbejdžana. Simbolično ovaj avion dočekujemo ponovo, što je pokazatelj strateškog prijateljstva - rekla je tada premijerka Brnabić.

Ali to, kako piše ovaj portal, nije sve. Azerbejdžan je jedna od zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova, i koja stalno iskazuje podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

- Nakon sve ove podrške i humanitarnih akcija, prijateljske podrške i saradnje, Srbija tajno naoružava neprijatelja Azerbejdžana i to u vreme kada neprijatelj napada granice ove zemlje - piše ovaj portal.

Zvanični centar Baku, tražiće nakon ovog poteza Srbije objašnjenje kroz diplomatske i političke kanale, jer kako se navodi, Azerbejdžan ima nesumnjive dokaze o kupovini i isporuci municije.

Kako će funkcionisati Srbija od septembra kad krene drugi talas korone čitajte OVDE.

Izvor: Haqquin.az/ Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA