Najnovije

PUNI SE HMEJMIM, NAJVEĆA RUSKA VOJNA BAZA U SIRIJI! Počelo raspoređivanje dodatnih Su-35 aviona u ovo uporište protiv džihadista!

Ruske oružane snage navodno raspoređuju dodatne avione Su-35 u svoju najveću vazduhoplovnu bazu u Siriji, izvestila je u ponedeljak publikacija Avia.Pro.

Su-35 (Foto: mil.ru)

Prema članku, ruske vazdušno-kosmičke snage raspoređuju „najmanje tri dodatna lovca Su-35S“ u vazduhoplovnu bazu Hmeijmim u sirijskoj pokrajini Latakija.

“Pre nekoliko sati postalo je poznato da ruske vazdušno-kosmičke snage nameravaju da prebace nekoliko dodatnih lovaca Su-35S u Siriju, za koje se planira da se koriste za jačanje ruske vojne grupe u ovoj arapskoj republici”, izvestio je Avia.Pro.

“Trenutno je poznato da su lovci poleteli iz Čkalovskog, nakon čega su otišli ​​do Privolžskog, odakle će, prema analitičarima, avioni ići do vazduhoplovne baze Hmeijmim, dok je moguće da se grupe mogu dodatno ojačati još nekoliko lovaca”, nastavili su.

Ruska publikacija rekla je da nije poznato zašto ruske oružane snage raspoređuju dodatne avione Su-35 u Siriju; međutim, “takođe je sugerisano da se možda ne radi o jačanju ruske vazduhoplovne baze Hmeijmim, već o rotaciji snaga, mada za to još nema zvanične potvrde.”

Ruske oružane snage su u Siriji nekoliko puta koristile Su-35S, uključujući dva presretanja američkih aviona i mornarički avion P-8 Posejdon u istočnom Mediteranu ranije ove godine.

Ruski Su-57 stelt lovci ponuđeni stranim klijentima! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA