Najnovije

UZBUNA! STVORILI SU SE NIOTKUDA! Izraelski avioni krenuli prema sirijsko-libanskoj granici!

Izraelski ratni avioni primećeni su u ponedeljak kako vrše nalete duž sirijsko-libanske granice, što je navelo sirijsku PVO da podigne nivo pripravnosti.

Izraelski avion (Foto: iaf.org.il)

Prema terenskom izveštaju iz Damaska, izraelski ratni avioni približili su se granicama Arapske Republike sa okupirane Golanske visoravni pre nego što su se okrenuli prema južnom delu Libana.

Izraelski ratni avioni ponovo su viđeni u blizini pogranične regije ubrzo nakon prethodnog leta. međutim, oni su se još jednom okrenuli prema južnom Libanu.

Istovremeno, lokalna libanska vesti izveštavaju o sličnim informacijama, ali sa izraelskim preletima u direkcijama Hasbaja i Rašaja na jugu Libana.

Tada se govorilo da su se ovi izraelski ratni avioni krenuli prema okupiranoj regiji farmi Šeba, koja se nalazi u blizini okupiranih Golanskih visoravni.

U prošlosti, izraelsko ratno vazduhoplovstvo koristilo je okupirane farme Šeba i Golan Hajts za pokretanje napada na sirijske gubernije Al Kuneitra i Damask.

Međutim, nedavni napadi izraelskog ratnog vazduhoplovstva ciljali su područja udaljena od sirijske prestonice, s tim da je jedan poseban štrajk usmjerio sjevernu sirijsku guberniju Alepo.

Komandant Revolucionarnih snaga objavio šta će Iran uraditi kada stignu SAD sankcije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA