Najnovije

VUČIĆ UPOZORIO I DRŽAVNI VRH: Političari u panici da ne završe u marici! Nema zaštićenih

Najava Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i SNS-a, da će se država obračunati sa kriminalom, te da će biti uhapšeni i najviši nosioci državne vlasti ako su bili umešani u bilo koju koruptivnu radnju, uskomešala je političku scenu u Srbiji.

Vučić (Foto: Jutjub)

Kako „Alo!“ saznaje, panika se nakon poruke šefa države ekspresno proširila kako među pojedincima iz vladajuće većine, tako i u taboru opozicije.

- Svima je jasno da nema zaštićenih. Prvi put u Srbiji članska karta bilo koje stranke neće nikoga spasti od odgovornosti - ističu dobro obavešteni izvori.

I dok su se oni koji su uplašeni sakrili u mišje rupe, većina državnih funkcionera poručuje da pruža punu podršku predsedniku Vučiću.

- Nasušna potreba svakog ozbiljnog društva i ideal kome se moramo što više približiti - ovako je Branko Ružić, ministar i potpredsednik SPS-a, prokomentarisao Vučićevu najavu da će se obračunati sa kriminalom.

Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada, kazao je da ova Vučićeva poruka predstavlja nastavak borbe države protiv kriminala i organizovanih kriminalnih grupa.

- Predsednik i Vlada će istrajati u tome. Odlučnost Aleksandra Vučića je garant provođenja ove politike - rekao je on.

Đorđe Milićević, potpredsednik SPS-a i poslanik, poručuje da „niko nije iznad zakona i apsolutno niko nije jači od države, bez obzira na to da li pripadaju nekoj političkoj opciji ili ne“.

- U potpunosti podržavamo stav predsednika Srbije, kada je reč o nastavku odlučne, neselektivne i kontinuirane borbe države protiv kriminala i korupcije. Država pokazuje spremnost i sposobnost da građanima ulije osećaj sigurnosti i bezbednosti - navodi on.

Poslanik Aleksandar Čotrić poručuje da je Vučić dokazao da svaki put ispunjava svoja obećanja.

- Treba pozdraviti predsednikovu odlučnost da državni organi do kraja pobede korupciju i kriminal, bez obzira na to ko ih čini. Svi vidimo da je sada Srbija pravna država u kojoj su pravo i pravda iznad svakog pojedinca, organizacije ili stranke. U današnjoj Srbiji je uspostavljeno načelo iz Zakonika cara Dušana: „Sudije da sude po zakonu, a ne po strahu od carstva mi“, i zato verujem da će Srbija ostati bezbedna zemlja za poštene, a vrlo nebezbedna za kriminalce - zaključio je on.

Đukanović: SNS nije iznad države

Srpska napredna stranka nije iznad države, za nju bi hapšenje pojedinaca koji su sarađivali sa kriminalcima bilo dobra stvar jer bi se na taj način očistila“, poručio je Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsedništva SNS-a, čije je pismo upućeno Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije i SNS-a, izazvalo potres na političkoj sceni.

- Sa žaljenjem mogu da konstatujem da je Aleksandar Vučić gostujući u emisiji „Hit tvit“ potvrdio da je sve ono što sam ja u pismu napisao istina - ističe on.

Upitan kako komentariše to što mu je Vučić poručio da je preemotivan, poslanik ističe da emotivnost smatra za vrlinu.

- Što se tiče njegove poruke da sam preemotivan, ja to smatram za kvalitet. Naravno da sam emotivan, neću da sedim u istoj prostoriji sa onima koji su se družili sa kriminalcima koji su vadili oči i sekli jezike - navodi Đukanović i dodaje da se nada da će uskoro biti još hapšenja i da niko neće biti pošteđen.

Arhijereji će odlučivati po svojoj savesti, saborni um će uticati na izbor patrijarha SPC. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA