Najnovije

VRI NA SEVERU SIRIJE! Teško naoružani američki konvoj krenuo ka gradu!

Konvoj za snabdevanje koalicije predvođen SAD ušao je na severoistok Sirije iz regiona Iračkog Kurdistana.

Američki konvoj. (Foto: Jutjub)

Konvoj je ušao u oblast 18. februara a sastojao se od 60 kamiona koji su prevozili logističku zalihu, vojnu opremu i oklopna vozila. Neka od vozila bila su starija vozila Humves, koja će verovatno biti isporučena Sirijskim demokratskim snagama (SDF).

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da se konvoj uputio ka gradu Al Kamišli na severu Al Hasake. Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, ovo je bio 12. konvoj koalicije predvođene SAD-om koji je ove godine ušao u Siriju.

عدسة #المرصد_السوري: لأول مرة منذ تولي #بايدن السلطة.. عشرات المدرعات الأميركية تدخل منطقة شمال شرق #سورية على متن نحو 60 شاحنة تابعة للتحالف الدولي

Posted by ‎المرصد السوري‎ on Thursday, February 18, 2021

Koalicija koju predvode SAD trenutno raspoređuje svoje trupe na severoistoku Sirije. Ranije ovog meseca, američke snage povukle su se iz baze u Tel Alo-u na severoistoku Al Hasake.

Američki predsednik Joe Biden izrazio je podršku dugotrajnom vojnom prisustvu u delu severoistočne Sirije pod nadzorom SDF tokom njegove kampanje.

Trenutno je na severoistoku Sirije prisutno oko 500 američkih vojnika. Administracija Bajdena možda planira da poveća broj snaga raspoređenih u regionu.

Ovo je glavno rusko oružje za obuzdavanje NATO pakta! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA