Najnovije

ZATAŠKAVANJE! Vučiću, šta su Vulin, Babić i tvoj brat Andrej radili na poljima marihuane?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je nedavno da je država rešila aferu "Jovanjica" i uhapsila odgovorna lica, a portal Nova.rs izdvojio je samo nekoliko ključnih faktora zbog kojih javnost u Srbiji i dalje osnovano sumnja u dosadašnji tok istrage u ovom slučaju, ali i u to da proizvodnja marihuane na istoimenom imanju nije mogla da se odvija bez znanja državnog vrha. Neki od ključnih razloga zbog čega "Jovanjica" ne može da se smatra "rešenom" jeste bekstvo pripadnika Vojno-obaveštajne službe (VOA) Saše Vujisića u SAD, ali i činjenica da niko od političkih i policijskih funkcionera nije saslušan zbog ove afere, iako nesporno postoji njihova veza sa ovim imanjem.

Vučić i Jovanjica (foto: Pravda/Jutjub)

Vučić je odgovarajući na pitanje televizije N1 o tome kako komentariše izveštaj Evropskog parlamenta u kom se traži razrešenje afera kao što su Jovanjica, Krušik ili Telekom, istakao da je “Jovanjica” rešena, jer su pohapšeni odgovorni ljudi. Sa druge strane, ostaje nejasno kako je moguće da je “Jovanjica” rešena, a da javnost u Srbiji i dalje nije dobila sve moguće odgovore na pitanja koja se tiču ove afere.

Jedno od njih je definitivno i bekstvo oficira Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saše Vujisića, osumnjičenog da je član grupe koja je uzgajala marihuanu u “Jovanjici” i činjenica da ni dan danas nije objašnjenja uloga bezbednosnih službi u ovom slučaju. Oficir VOA pobegao je iz Srbije početkom jula prošle godine i to nakon što su usledila nova hapšenja u slučaju “Jovanjica”.

Kako je svojevremeno govorio advokat Vladimir Gajić, Vujisić se trenutno nalazi u SAD i u postupku je dobijanja političkog azila.

“Brzo će to biti objavljeno. Tužilaštvu i policiji u Srbiji se desilo bekstvo oficira vojne obaveštajne službe”, rekao je Gajić ranije.

Takođe, još uvek nije objašnjena ni uloga visokih političkih funkcionera u “Jovanjici”. Ne treba zamenariti činjenicu da su pomenuto imanje prethodnih godina obilazili visoki funcioneri, među kojima je i sadašnji ministar policije, tada odbrane, Aleksandar Vulin, zatim funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić, Dragomir Petronijević iz Gradskog veća Beograda, ali i Dragan Sikimić, koji vodi Agenciju za borbu protiv korupcije.

Ipak, nijedno od ovih imena se ne nalazi na spisku od više od 100 svedoka koji bi trebalo da budu saslušani, pa se postavlja pitanje, ako je već, a kako Vučić tvrdi, “Jovanjica” rešena, zašto javnost i dalje ne zna kakva su saznanja imali pomenuti funcioneri o proizvodnji marihuane na imanju.

Sa druge strane, javnost je ostala uskraćena i za informaciju kakva je uloga nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović u aferi “Jovanjica”. Naime, kako je naš portal nedavno pisao, u optužnici za “Jovanjicu 2”, kojom su obuhvaćeni policajci i pripadnici bezbednosnih službi (VOA i BIA) nalazi se i Branislav Radosavljević, pripadnik Bezbednosno-informativne agencije, koji je bio blizak saradnik Hrkalovićevoj.

Radosavljević je tokom boravka u MUP bio jedan od njenih najbližih saradnika, posebno angažovan i kao njen lični vozač, a u optužnici se navodi da je obezbeđivao “Jovanjicu”.

Na kraju krajeva, ni predsednikov brat Andrej Vučić zbog “Jovanjice”, iako se u proteklih godinu i po dana nebrojano puta dovodio u vezu sa vlasnikom imanja Predragom Koluvijom.

Ne treba zanemariti činjenicu i da je sam predsednik u više navrata govorio da su i on i njegov brat spremni da idu na poligraf, međutim, to se još uvek nije desilo.

Nelogičnosti u ovom slučaju su brojne, pa tako ne treba zaboraviti činjenicu na koju je ukazala Koluvijina advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, za vreme vanrednog stanja marta prošle godine, kada je telefonom uslikala kako na “Jovanjici” gore svetla. Takođe, ona je tada istakla i da su računi za struju na “Jovanjici” u novembru i decembru bili iznenađujući, s obzirom da je ona bila zapečaćena.

Šta je novinar kome su spalili kuću rekao dan uoči presude lokalnom šerifu, čitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA