Najnovije

ŠAMAR AMERIKANCIMA U SIRIJI: Damask napravio dogovor sa Kurdima, Rusi odradili veliki posao (MAPA)

Sirijske demokratske snage (SDF) i vlada u Damasku postigle su sporazum o ukidanju opsade SDF-a u vladinim četvrtima gradova Hasaka i Kamišli u istočnoj Siriji, navode izvori.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

SDF je počeo da sprovodi sporazum dok je u kvartima Taje i Halko u Kamišliju počelo povlačenje opsade. Otvoren je glavni put koji omogućava kretanje automobila i civila.

Prema izvorima, tokom jučerašnjeg dana održano je nekoliko sastanaka ruske strane i lidera SDF-a kako bi se garantovalo sprovođenje sporazuma. Cilj je bio da se okonča dvadesetodnevna opsada naselja pod kontrolom vlade, koja trpe nedostatak hrane, vode i drugih zaliha.

Izvori su javili da je SDF pod američkim uputstvima nametnuo opsadu ovih područja u Hasaki i Kamšliju. Vašington pokušava da potkopa prisustvo sirijske vojske i vlade u oblastima DŽazire, gde su američke snage prisutne i umešane u pljačku naftnih i gasnih resursa sa SDF-om.

Mapa: Severoistočna Sirija - DŽazira - žuta boja: Kurdi, američke snage, SDF, Asajš, JPG, JPJ; crvena boja: sirijska vojska i ruske trupe; plava boja: turska vojska, radikalni militanti podržani od strane Turske

Ranije su aktivisti u Hasaki i Kamšliju upozorili na humanitarnu katastrofu koju je izazvala opsada SDF-a. SDF jedinice su čak sprečile ulazak cisterni sa vodom i kamiona sa brašnom. To je rezultiralo zaustavljanjem rada pekara i nedostatkom hrane u okolini.

Čanak hoće da ubije Šešelja, vojvoda prihvatio dvoboj! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA