Najnovije

NEKADA SU JURIŠALI ZAJEDNO NA KURDE: Afrin u plamenu, "Hamze" i "Korpus al-Šam" zapucali jedni na druge (VIDEO)

Prekjuče su izbili teški sukobi između militanata koje podržavaju Turci u okupiranoj sirijskoj oblasti Afrin u severnom Alepu. Militanti "Hamza divizije" sukobili su se sa grupom koja je nedavno prebegla iz divizije i pridružila se "Korpusu al-Šam".

Kurdi (Foto: Jutjub)

Razlozi sukoba tek treba da se otkriju, ali su navodno bili lične prirode. Sukobi su izbili u okrugu Basuta, a kasnije su se proširili i na obližnja sela Burdž Bdalu, Kafr Zajt i Ajn Daru.

Nakon intervencije "Vojne policije", tela za sprovođenje zakona iza kojih stoji Turska, i takozvanog "Zajedničkog odbora za povratak prava", sukobi su završeni. "Hamza divizija" i "Korpus al-Šam", obe frakcije Nacionalne sirijske vojske (SNA), postigle su rešenje.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, jedan od militanata "Korpusa al-Šam" je ubijen. Povređeno je još deset militanata na obe strane.

Frakcije koje podržavaju Turci redovno se sukobljavaju u okupiranim delovima severne i severoistočne Sirije. Uprkos tome što ima potpunu kontrolu nad tim frakcijama, Ankara ne preduzima ništa da spreči međusobno ubijanje.

Puškov otkrio sve o najnovijim pritiscima Amerike na Peking. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA