Najnovije

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ U KOSOVSKOM POMORAVLJU: Vučiću, Srba ovde još uvek ima!

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević uoči Vidovdana posetio je Kosovo i Metohiju. Đorđević je tom prilikom istakao da je motiv za posetu da pruži podršku Srbima je „Aleksandar Vučić u svom nedavnom skandaloznom skupštinskom nastupu pokušao da izbriše, govoreći da ovde više nema Srba“, kao i da pokaže javnosti u Srbiji obmane kojima se služi naprednjački režim u pokušaju predaje Kosova i Metohije.

Mlađan Đorđević. (Foto: HelmKast)

Đorđević je nakon liturgije u Crkvi Svetog Nikole u Gnjilanu Srbima iz Kosovskog Pomoravlja poručio da istraju u odluci da žive na svojim vekovnim ognjištima i da se odupru pokušajima naprednjaka da ih „prodaju Albancima“.

On je razgovarao sa predstavnicima zajednice o njihovom položaju i životnim potrebama, a razgovoru je izneto dosta kritika na odnos aktuelnog režima prema srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji.

„Svedoci smo da se Srbi u pokrajini drže kao taoci naprednjačke politike prodaje Kosova i Metohije u zamenu za šaku vlasti. Oni južno od Ibra se pokušavaju izbrisati, a samo u Kosovskom Pomoravlju živi preko 30.000 Srba, dok se sever Kosova drži pod kontrolom kriminalaca iz Srpske liste“, objašnjava Đorđević.

Predsednik Oslobođenja je objasnio da je „defetizam“ tek jedan od mehanizama kojima Vučić javnost u Srbiji da ubedi da se odrekne Kosova. „Prvo je govorio da nemamo Gazivode, pa da nema Srba u Đakovici, pa da nemamo ni metra na Kosovu, dok sada tvrdi da nema Srba oko Kosova Polja, iako su to sve notorne laži i obmane“, objašnjava Đorđević.

Lider Oslobođenja je čestitao svim Srbima predstojeći praznik Vidovdan, uz želju da se „na ovaj sveti dan sete kosovskih junaka i njihove žrtve za otadžbinu.“

„Na tragu te hrabrosti, ne smemo danas dozvoliti naprednjačkoj bandi da izda Kosovo i Metohiju. Vučić uskoro planira da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Aljbinom Kurtijem, a građani Srbije moraju to da spreče“, ističe Mlađan Đorđević.

U sklopu posete Kosovu i Metohiji, delegacija pokreta Oslobođenje je posetila i Prilepac, rodno mesto kneza Lazara, manastir Draganac, kao i srpska domaćinstva u opštini Novo Brdo.

Pronađeni poverljivi dokumenti o britanskom razaraču! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA