Najnovije

RUSIJA POBEDILA AMERIČKE SANKCIJE: Putin saopštio lošu vest za SAD, Poljsku i Ukrajinu (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin je objavio da je završeno polaganje prve linije gasovoda Severni tok 2.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Govoreći na plenarnoj sednici Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, ruski lider je pojasnio da je Gazprom spreman da kroz Severni tok 2 pusti gas.

„Drago mi je što mogu da objavim da je danas, ..., uspešno završeno polaganje cevi za prvu liniju gasovoda Severni tok 2. Rad na drugoj liniji se nastavlja “, rekao je Putin.

Podsećamo da su SAD sankcijama pokušavale da spreče izgradnju gasovoda Severni tok 2, a u tome ih je najviše podržala Poljska, koja je stala u zaštitu Ukrajine, koja je na godišnjem nivou dobijala ogromna novčana sredstva za tranzit gasa preko njene teritorije.

Takođe je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da ako Rusija počne da distribuira svoj gas u Evropu izvan ukrajinske teritorije, onda će ta zemlja ostati bez sredstava za finansiranje sopstvene vojske.

Kao što je poznato, od 2014. godine, Krimskog proleća i početka ratnih dejstava na jugoistoku Ukrajine, zvanični Kijev je proglasio Rusiju za zemlju agresora, dok zvanična Moskva negira svoje prisustvo u oružanom sukobu u Donbasu, dok po pitanju Krima poziva međunarodnu zajednicu na poštovanje rezultata referenduma na poluostrvu.

Koga će sankcije Belorusiji pogoditi, ako neće Lukašenka, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA