Najnovije

UKRAJINA U PLAMENU: Novi ruski talas udara na infrastrukturu neprijatelja (VIDEO)

Ukrajinski mediji javili su da je jutros ponovo proglašena vazdušna opasnost na celoj teritoriji Ukrajine.Eksplozije odjekuju u Odeskoj oblasti i Vinici. Takođe, čuju se eksplozije u Krivom Rogu, Rovnom, Očakovu, Nikolajevu i Kijevskoj oblasti.

Mediji prenose da odjekuju eksplozije u Kijevu, Hmeljnickoj oblasti, Černovcima, a rakete su ispaljene i ka Lavovu, Ternopolju i Ivano-Frankovskom.
Sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani su u Odeskoj oblasti Ukrajine, saopštio je u utorak gubernator Maksim Marčenko, a ukrajinski mediji, takođe, prenose da PVO radi u Hmeljnickoj oblasti.

„Molimo vas da budete u skloništima do prestanka vazdušne opasnosti“, rekao je Marčenko u video-obraćanju.

Šef regionalne administracije Zaporožja, koja je pod kontrolom Kijeva, Aleksandar Staruh, napisao je na svom Telegram kanalu da je grad pod udarom raketa, a da su ciljevi objekti infrastrukture.

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko saopštio je da u Dnjepropetrovskoj oblasti deluje protivvazdušna odbrana.


Napadi na ključnu infrastrukturu zabeleženi su u Ivano-Frankovskoj oblasti, prenosi ukrajinski list „Strana.ua“, pozivajući se na predsednika lokalne državne administracije Svetlanu Oniščuk.

„U Ivano-Frankovskoj oblasti zabeleženi su napadi na ključnu infrastrukturu“, navedeno je u saopštenju na Telegram kanalu izdanja.

Kuva i na granici Ukrajine i Belorusije, više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA