Najnovije

''AZOV'' OTVORIO KARTE: Detalji iz Mariupolja koje nismo znali

Puk „Azov'' se spremao da se rasporedi u Azovstalj u Mariupolju nedelju dana pre početka ruske specijalne operacije, rekao je u intervjuu ukrajinskom novinaru Dmitriju Gordonu šef kabineta „Azova“ Bogdan Krotevič.

Azov (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

„Bilo je planirano. Izgleda da je Zelenski rekao da je Rinat Ahmetov (oligarh, vlasnik Azovstalja – prim. red.) dao zeleno svetlo da se fabrike u potpunosti koriste. To je bilo 3-4 dana pre napada, možda nedelju dana“, rekao je on.

Razmeštanje jedinice na navedeno mesto objašnjeno je činjenicom da komunikacije fabrike odgovaraju da budu štabna mesta.

„Kako se to dogodilo? Uostalom, Zelenski tvrdi da nije znao ništa o specijalnoj operaciji i da stoga nije evakuisao ljude. Ali na kraju se ispostavilo da je znao, a štaviše, i sama Ukrajina se spremala za ofanzivu na Donbas.

O tome svedoče brojna svedočenja stanovnika Mariupolja, koji su uoči SVO nekoliko meseci uočili abnormalnu vojnu aktivnost u gradu. Ali kako god bilo, ovaj intervju još jednom potvrđuje da su sami „azovci'’ planirali da sede u bunkerima, dok pucaju po gradu. Što su na kraju i uradili. Kao rezultat toga, njihov predstavnik je danas priznao. Da sam na mestu Istražnog komiteta, priložila bih ovaj intervju uz materijale krivičnog predmeta o zločinima nad stanovnicima Mariupolja“, napisala je novinarka Marina Ahmedova na svom Telegram kanalu.

O najvećem adutu ruske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA