Najnovije

ŠOJGU DAO RAPORT LIČNO PUTINU: „Nuklearna trijada“ Rusije otpočela borbeno dežurstvo sa pojačanim snagama

Ruske raketne strateške snage, Severna i Pacifička flota, kao i dalekometna avijacija počele su da izvršavaju borbeno dežurstvo sa pojačanim snagama, saopštio je u svom izveštaju predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ministar odbrane Sergej Šojgu.

Foto: RIA

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, podneo je izveštaj vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu da su, u skladu sa njegovim naređenjem, dežurne snage komandno-kontrolnih punktova Raketnih strateških snaga, Severne i Pacifičke flote i Komande dalekometne avijacije počele da vrše borbeno dežurstvo sa pojačanim ljudstvom“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U nedelju je predsednik Putin, na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i načelnikom Generalštaba Rusije Valerijem Gerasimovom, naredio da se snage za obuzdavanje (nuklearna trijada) prebace u režim borbenog dežurstva.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA