Najnovije

Uroš Timić (intervju): Biti pisac je posebna privilegija!

NJegovo ime je sinonim za ideje i kreativnost. Zapamtite njegovo ime jer njegovo vreme tek dolazi. Uroš Timić nam s jedne strane donosi vesti iz sveta a sa druge nas vodi u svet mašte kroz svoju knjigu a odnedavno i predstavu po istoimenoj knjizi “Osmi život” koju možete pogledati 23. maja. Pored toga Uroš vas poziva i na Bloger fest koji će se održati 21. i 22. maja u Beogradu.

Foto: Promo

Vi ste bibliotekar, pisac, bloger, i novinar, koje od ovih zanimanja ste najviše Vi?
Najviše sam voditelj vesti na televiziji Kurir, pošto od toga živim Bibliotekar sam na diplomi, ali ne znam da li ću se toj profesiji vraćati, radio sam 5 godina u biblioteci i pronašao se u medijima sada. Naravno, biti pisac je posebna privilegija. 

Po romanu koji ste napisali, nastala je pozorišna predstava, kako je došlo do toga?
Došlo je na jedan čudan način pre 5 godina, kada je učenik V gimnazije pročitao roman “Osmi život”. Predstava se igrala u Akademiji 28 do sada tri puta, za manje od mesec dana i već je zakazano četvrto izvođenje, 23. maja. 

Osnivač ste Bloger festa, šta danas znači biti bloger? 
Biti bloger znači odabrati sferu koja vas najviše zanima i u kojoj ste majstor zanata – kuvanje, fitnes, ispijanje kafe… I pisati o tome, deliti iskustva sa vašom publikom i na neki način ih podučavati. Naravno, bitno je biti kreativan, izneti to na poseban način, pogotovo jer je i vizuelni  momenat veoma bitan. 

U savremenom svetu postoje i nova zanimanja poputt blogera, influensera, vlogera... šta ta zanimanja predstavljaju? 
Pa recimo da je odgovor sličan kao odgovor na prethodno pitanje… Samo su platforme drugačije. Blog se odnosi mahom na sajt, blog platformu… Jutjuberi su aktivni, naravno, na jutjubu u video formatu. Influenseri su najaktivniji na instagramu. 

Šta možemo da očekujemo na Bloger festu?
Spoj talenta, dosta iskustva i inovacija na jednom mestu, a sve to će vam preneti majstori zanata – blogeri, influenseri i tiktokeri. Druženje, fotkanje i osam panela, za dva dana, na kojima će odabrane ličnosti govoriti o onome što rade i preneti svoje znanje publici. 

Puni ste iznenađenja, spremate li nešto novo za vaše pratioce i publiku?
Reći ću samo “Kuća sa staklenim zvonom” je pred vratima. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA