Najnovije

SKANDAL RAZARA BERLIN: Zvaničnici optuženi za "tajne saradnje" sa Rusijom

Nemačko ministarstvo ekonomije zatražilo je od unutrašnje obaveštajne službe BfV da provere dvojicu visokih zvaničnika ministarstva zbog sumnje da možda imaju veze sa Rusijom, objavio je danas nedeljnik "Cajt".

Nemački Bundestag. (Foto: bundestag.de)

"Cajt" je, citirajući svoje izvore, naveo da su na proleće zvaničnici ministarstva ekonomije konsultovali BfV o navodnom proruskom stavu dvojice zvaničnika po pitanjima kao što su nemački uvoznik gasa Uniper ili Gasprom Germanija.

"Cajt" nije imenovao zvaničnike.

Operativci BfV su tada istražili pozadinu, lične odnose i putne naloge dvojice zvaničnika, ali nisu za sada pronašli čvrst dokaz o špijuniranju ili korupciji, preneo je Rojters.

Ministarstvo ekonmomije, koje je saopštilo da neće komentarisati konkretne slučajeve, saopštilo je da održava bliske kontakte sa BfV od početka novog mandata Vlade u decembru, jer je rad Ministarstva pod posebnom kontrolom zbog odgovornosti za energetsku bezbednost.

- Pored toga, nova administracija je u potpunosti revidirala politiku prethodne Vlade, koja je bila naklonjena Rusiji - rekao je portparol Ministarstva ekonomije.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA