Najnovije

SPALJIVANJE UKRAJINSKIH POLOŽAJA: Grupa ''O'' pokazala kako se to radi (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo snimak na kojem se vidi kako pripadnici armijske grupe ''O'' koriste višecevni bacač plamena TOS-1A Solncepjok na frontu u Ukrajini.

Grupa ''O'' (Foto: Jutjub)

Pripadnici Centralnog vojnog okruga nanose razarajuće udarce termobaričnim projektilima kalibra 300 mm po položajima Oružanih snaga Ukrajine, paleći neprijateljska skloništa, osmatračnice i skrovišta.

'’Komandir odeljenja Matvej je otkrio tajnu visoke efikasnosti izvršavanja zadataka. Kako se pokazalo, sve genijalno je jednostavno: visoka obučenost i koherentnost osoblja. Zahvaljujući ovim kvalitetima, oruđe postiže maksimalnu efikasnost. Ukrajinski nacionalisti se sve češće dobrovoljno predaju, napuštaju svoje položaje i ignorišu naređenja svojih komandanata'’, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.

'’Odeljenje spremno je da izvrši zadatke u bilo kom trenutku, u svim uslovima“, uverio je komandir odeljenja.

Na snimku se jasno vidi kako oruđe TOS-1A Solncepjok funkcioniše. Prikazano je i postavljanje kolimatora iza oruđa za navođenje vatre, što znači da Solcepjok funkcioniše kao sva artiljerijska oruđa – nišani se nazad, a gađa se napred.

O proboju druge linije odbrane u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA