Najnovije

SIRENE SE NE GASE U KIJEVU! Glavni grad Ukrajine pod žestokim napadima ruske armije

"Eksplozije na periferiji, u Kijevu je uzbuna. Na glavni grad lete udarni bespilotni letelice", javljaju lokalni resursi.

 Ranije su se eksplozije dogodile u Čerkasima, a u vazdušnim snagama Oružanih snaga Ukrajine izvestili su da "Šahidi" lete prema Kijevu. 2:23 Bespilotne letelice lete u pravcu Kijevske oblasti preko Lubnja (Poltavska oblast).

KAKVO JE DEJSTVO ŠAHIDA?

Dronovi "Šahidi", poznati kao "Shahed" dronovi, su iranske bespilotne letelice koje se koriste za različite svrhe, uključujući izviđanje i napade. Evo kako rade:

Konstrukcija i Dizajn: "Šahidi" dronovi su obično manjih dimenzija i dizajnirani su za niskoprofilne misije. Imaju sposobnost da nose eksplozive ili druge vrste bojevih glava.

Način Rada: Ovi dronovi mogu da rade u dva režima: izviđanje i napad. U režimu izviđanja, oni snimaju i prenose podatke nazad na komandni centar. U napadnom režimu, oni se koriste kao leteće bombe, gde se direktuju na cilj i detoniraju pri udaru.

DELIĆ RADNE ATMOSFERE: "HRABRI" ovako slave pun pogodak! (VIDEO)

Upravljanje i Navigacija: Upravljanje "Šahidima" se obično vrši sa zemlje putem daljinskog upravljanja. Mogu koristiti i GPS za navigaciju ili se oslanjati na druge vidove geolokacije.

Opseg i Izdržljivost: Ovi dronovi imaju ograničen domet i vreme leta, što zavisi od njihove veličine, kapaciteta baterije i težine nosivog tereta.

Strategija Korišćenja: "Šahidi" dronovi se često koriste u asimetričnom ratovanju, pružajući niskocenovnu, ali efikasnu opciju za napad na vojne i građanske ciljeve.

"DI VELTVOHE": Pogrešni signali zbunjuju Putina

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA