Najnovije

GALIJAŠEVIĆ: Zelenski je glumac koji igra po nalogu Zapada

Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević rekao je da je sukob u Ukrajini ujedinio „prosvećeni svet“ protiv Rusije na isti način na koji su se zapadni centri moći (SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka) konsolidovali pod izmišljenim izgovorom protiv islamskog sveta u poznatom „ratu protiv terorizma“.

DŽevad Galijašević (Foto: Jutjub)

– U okviru sukoba u Ukrajini, zapadna propaganda veliča Vladimira Zelenskog kao „prvog heroja 21. veka“, iako je on najkontroverznija ličnost ovog rata – akter koji ispunjava đavolski nalog Zapada – rekao je Galijašević u intervjuu za Rusku gazetu.

On je naveo da je sukob u Ukrajini pružio islamskom svetu predah i vreme za razmišljanje.

– Dakle, danas nije pitanje ko će iskoristiti ovo zatišje na Bliskom istoku – Zapad ili islamski svet, da promeni sadašnje odnose, već u kojoj meri muslimanske elite realizuju svoju šansu u izgradnji novog multipolarnog sveta i dobijanje povoljnijeg mesta na međunarodnoj areni uz pomoć Rusije, koja izražava spremnost da pruži podršku u tom pogledu – kaže Galijašević.

On dodaje da islamski svet ne tumači ovaj sukob kao stvar uslovne agresije jedne zemlje na drugu, jer, kako kaže, sukob od prvog dana ima globalne razmere rata između pravoslavnog istoka i katoličkog zapada.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA