Najnovije

Rama za CNN: Moj brat nema veze sa dronom, idem u Beograd!

PRIŠTINA – Premijer Albanije Edi Rama izjavio je za Si-En-En da je spreman da ode u posetu Beogradu, da je poseta ranije dogovorena i da je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati.
Edi Rama (Foto: botapress.info)

Edi Rama (Foto: botapress.info)

Rama je ocenio da odnosi Beograda i Tirane ne mogu biti taoci jedne fudbalske utakmice, jer se, kako je naveo, ušlo u fazu pomirenja, preneli su prištinski mediji. Na direktno pitanje: „Da li ćete ići u Beograd 22. oktobra”, Rama je rekao: „Da, otići ću”, preneli su prištinski mediji. On je istakao da sada, kako je rekao „imamo fantastičnu šansu da idemo dalje, a sputani smo fudbalskom utakmicom”. Prema njegovim rečima, incident na utakmici bio je žalostan događaj, a što je još tužnije nastavljen je posle toga na najvišem političkom nivou u Srbiji.
Pročitajte još:Hrvati uzvraćaju Srbiji sa svojom vojnom paradom!
Na pitanje novinara CNN-a da li je njegov rođeni brat bio umešan u događaj sa dronom na utakmici Srbija-Albanija u Beogradu, Rama je rekao da to ne može biti ni njegov brat niti bilo ko od 45 prisutnih Albanaca pristiglih na utakmicu jer, kako je rekao „mi nismo slali navijače na utakmicu kako bi izbegli bilo kakav incident”. „Dron je došao izvan stadiona, kako je moguće da je moj brat bio umešan. Ali, mi znamo kako to ide sa propagandom „hladnog rata” i kako to funkcioniše sa starom politikom na Balkanu”, rekao je Rama. Rama je na kraju zaključio - „nemamo drugog puta, moramo da idemo dalje, a ne da ostanemo zarobljeni starom politikom koja nas je tako dugo držala taocima. Mislim da politika ne sme da bude vođena fudbalskom utakmicom”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA