Najnovije

Vučić: Neće biti problema sa gasom

PRAG - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti problema sa snabdevanjem gasom i da građani Srbije ne treba da brinu.
Foto: mc.rs

Foto: mc.rs

- Sve vezano za isplatu naših dugova umećemo da rešimo sa ruskim partnerima i da nađemo rešenje u korist građana Srbije, rekao je premijer, odgovarajući na pitanje novinara o gasnoj krizi sa Rusijom. - Neće biti problema, građani Srbije ne moraju da brinu, istakao je Vučić u Pragu, gde danas boravi u zvaničnoj poseti. Pojedini beogradski mediji objavili su danas da će Srbija dobiti 28 odsto manje gasa iz Rusije zbog neregulisanog duga za taj energent. Odluka je usledila, jer premijer Vučić prilikom nedavne posete ruskog predsednika Beogradu nije potpisao protokol o regulisanju vraćanja duga za gas. Kako navode mediji on je odbio da potpiše dokument o plaćanju oko 200 miliona dolara duga za ruski gas do marta naredne godine. Premijer je, kako tvrde izvori lista Danas, praktično odbio da potpiše garancije da će Srbija do marta vratiti taj dug, jer smatra da je takav Putinov zahtev bio neumesan i nefer, a s obzirom na činjenicu da Rusija preko Naftne industrije Srbije uveliko profitira u Srbiji, što je, s druge strane, omogućeno štetnim ugovorom o prodaji te kompanije sklopljenim izmedu Rusije i Srbije 2008. godine. Odluka o smanjenju isporuka ruskog gasa Srbiji, prema pisanju Blica je doneta pre sedam dana i obrazložena je gasnom krizom i smanjenjem izvoznih kontigenata iz Rusije.
Pročitajte još:

Sastanak Vučića i Sobotke u Pragu

Evo zbog čega se Amerika zahvaljuje Srbiji

Količine gasa koje sada dobijamo iz Rusije uz domaće proizvodnju i malim delom uz rezerve iz Banatskog Dvora trenutno su dovoljne za potrebe potrošača u Srbiji, rekao je ministar energetike Aleksandar Antić, koji očekuje da će problem biti rešen za sedam dana, kada srpska delegacija otputuje u Moskvu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA