Najnovije

(FOTO) Bolesna NATO kampanja u Crnoj Gori

PODGORICA - Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović, osudio je danas pojavljivanje NATO bilborda u Podgorici kojima se na grub način vređaju zdrav razum i Rusija.
Bananu u ruci... (Foto in4s.net)

Bananu u ruci... (Foto in4s.net)

U Podgorici se, naime, pojavio bilbord sa logom NATO-a i porukom koja glasi "Bolje banana u ruci nego ruska čizma za vratom", koju potpisuju "Crnogorske patriote". Autor, koji je bezuspešno fingirao duhovitost i domišljatost, poručio je na jednom bilbordu da je bolje imati bananu u ruci, nego rusku čizmu na vratu, verovatno pokušavajući da prenese svoju saglasnost sa statusom Crne Gore kao "banana republike", ako je alternativa veza sa Rusijom. To što je Rusiju prikazao kroz čizmu (!?), a ne kroz neka od najvećih civilizacijskih, kulturnih i inih dostignuća iznedrenih iz ovog velikog naroda, stvar je izbora "Crnogorskih patriota" i u saglasju sa aktuelnom politikom vlade u Podgorici. U samom vrhu poruke šepuri se znak NATO pakta. Na drugom bilbordu naslovljenom: "Nakon 300 godina istorijske veze 'majka Rusija' nas je udesila", stoji spisak devet neuspešnih privatizacija, u kojima je učestvovao ruski kapital, a zaobilazi se ključna uloga korumpirane političke elite, piše portal in4s.net. Na kraju poruke, "umjesto odgovora" citirana je Đilasova izjava iz doba sukoba sa SSSR-om, zbog Rezolucije Informbiroa: "Nikad nama Crnogorcima Rusi nijesu bili prijatelji, uvijek smo im bili moneta za potkusurivanje. (Milovan Đilas na mitingu u Titogradu 1951.godine)“.
Pročitajte još:Đukanović: Rusima se ne sviđa, ali mi imamo pravo da idemo u NATO!
Valjalo bi znati u kom svojstvu i sa kojim ciljem na bilbordu stoji NATO znak, kao sponzor zakupa reklamnog prostora, ili u funkciji neke nedefinisane autorove namere propagiranja tog pakta. Narednih dana očekuju se reakcije političkih subjekata, kao i ambasade Ruske federacije, a posle toga će biti jasnije ko je i za čiji interes "ukrasio" pogled ovakvim porukama. Izvor: in4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA