Najnovije

Turci u BiH vrbovali devojke za prostituciju u Evropskoj uniji

SARAJEVO- Policija u Bosni i Hercegovini u nedelju u večernjim satima počela je da sprovodi veliku akciju čiji je cilj prekidanje međunarodnog lanca organiziranog kriminala i prostitucije, potvrdilo je Tužilaštvo BiH koje koordinira ovu akciju.
Prostitucija (Foto: JuTjub)

Prostitucija (Foto: JuTjub)

Kako je pojašnjeno, slična operacija istovremeno je započela u i u Nemačkoj i Austriji, a reč je o velikoj međunarodnoj akciji koja je ranije planirana, prenosi "jutarnji.hr". Akcija je usmerena na otkrivanje međunarodnog lanca organizovanog kriminala povezanog sa trgovinom ljudima radi prostitucije i drugim krivičnim delima. Među žrtvama je veći broj osoba s područja Balkana, među kojima, prema operativnim podacima istražitelja, ima i maloletnih osoba.
Pročitajte još:

Bakir Izetbegović: Moj otac nije bio u „Handžar diviziji“, tužiću Dodika!

Iz izvora bliskih SIPA potvrđeno je da su u toku pretresi objekata u Sanskom Mostu, a istraga je usmerena protiv grupe turskih državaljana koji su osumnjičeni da su počinili krivično delo trgovine ljudima i međunarodno vrbovanje radi prostitucije, javlja Dnevni Avaz. Akcija je rezultat duge i temeljne istrage pravosudnih i policijskih agencija Nemačke čiji su tužioci i istražitelji mesecima radili zajedno sa kolegama iz Evropske unije (EU), na otkrivanju ovog lanca organizovanog kriminala. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA