Najnovije

Dugin: Mi nismo dužni da zavisimo od Putinovog kolebanja!

MOSKVA - Aleksandar Dugin, vodeći ruski politikolog i evroazijski mislilac, u svom tekstu "Narod i Putin", ocenjuje da se Vladimir Putin koleba po pitanju Novorusije i poručuje da ruski narod nije dužan da zavisi od kolebanja Vladimira Putina.
Aleksandar Geljejevič Dugin (Foto: Ragulin Vitalij - Dugin FB)

Aleksandar Geljejevič Dugin (Foto: Ragulin Vitalij - Dugin FB)

"Mi nismo dužni da zavisimo od Putinovog kolebanja. Putin se koleba, ali se ne koleba ruski narod. On se povlači s Rešenjem, a ruski narod je doneo Rešenje. Novorusije će biti! Ruskog sveta će biti. I Putin u svakom trenutku može da operiše u skladu s tim rešenjem, da ga učini svojim." - poručuje Dugin u veoma opširnom tekstu u kojem obrađuje ulogu Putina u stvaranju Novorusije i borbi za opstanak ruskog naroda na tim prostorima. Dugin ističe u tekstu da je od suštinskog značaja da "kao narod imamo jasnu viziju šta je to Rusija". Rusija kao narod i civilizacija, Rusija kao država, Rusija kao deo globalnog sveta. To su tri tačke koje Dugin obrađuje u svom tekstu i koje ističe ključnim perspektivama za razumevanje problema današnje Rusije.
Pročitajte još: Proruske snage u Donjecku se povukle!Proruske snage oborile dva ukrajinska aviona Suhoj-25!
U svom tekstu analizira ono što naziva "kolebanjem" Putina da stane u otvorenu vojnu zaštitu ruskog naroda na prostoru Ukrajine, odnosno, Novorusije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA