Najnovije

Dačić: Neprimereno da Kosovo drži lekcije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da je neprimereno da Kosovo bilo kome drži lekcije u vezi sa međunarodnim pravom jer je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova primer kršenja međunarodnog prava.

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Šef diplomatije Ivica Dačić u intervjuu za RTS objašnjava da je nezabeležen slučaj diplomatskog skandala sinoć u Savetu bezdnosti kada je šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj optužio Rusiju za razbijanje teritorijalnog integriteta Ukrajine. Hodžaj je nediplomatski postupio i optužio Srbiju da učestvuje u agresiji na Ukrajinu, istakao je Dačić.
Pročitajte još:
"Ja sam veoma oštro replicirao navodeći da je apsolutno neprimereno da Kosovo bilo kome drži lekcije u vezi sa međunarodnim pravom jer je to jednostrano priznavanje nezavisnosti Kosova bez dogovora sa Srbijom jedan pravi primer kršenja međunarodnog prava", ističe Dačić. Sa druge strane, kako kaže, ukazao je na to koliko ljudi sa Kosova učestvuje u operacijama u Siriji i Iraku, ali i drugim mestima u okviru terorističkih organizacija", dodaje Dačić. Šef srpske diplomatije ističe da ovakav pristup ne može da nas vodi napred. "Mi pričamo o budućnosti, a predstavnici Kosova koriste svaku priliku da, čak i na sednici SB, uz podršku drugih zemalja, pozivaju druge članica da priznaju Kosovo", navodi Dačić i dodaje da je nakon replike predstavnika Ruske Federacije sednica završena. Dačić je podsetio na deo govora na sednici Saveta bezbednosti kada je zatražio formiranje specijalnog suda za zločine OVK-a na Kosovu. Očekuje se da se do početka sledeće godine formira taj sud, dodaje Dačić. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA