Najnovije

Pogledajte dnevni izveštaj DNR o napretku u Mariupolju

Štab Armije Donjecke republike saopštio je da je Kijev „konačno izgubio kontrolu nad frontom između Donjecka i Mariupolja“.
Armija DNR oslobodila Volnovahu, počinje druga „široka ofanziva“, foto: Telegraph.co.uk

Armija DNR oslobodila Volnovahu, počinje druga „široka ofanziva“, foto: Telegraph.co.uk

Kao dokaz je navelo da su njegovi odredi preuzeli kontrolu nad opštinskim centrom Volnovaha koji se nalazi između glavnog grada DNR i Mariupolja. „Ovo znači da su se u novom „džepu“ našale još neke ukrajinske jedinice. Neke čak u dvostrukom. Ukrajinska komanda je ostala bez kontrole nad južnim frontom“ – objasio je štab DNR. Premijer DNR Aleksandar Zaharčenko danas je – pre neuspelog atentata – izjavio da Armija Donjeccke Republike sprema „drugu široku ofanzivu“ i da nema problema sa municijom jer je sve „dobila“ na frontovima od ukrajinske armije. Precizirao je da su se snage DNR samo juče dočepale 50 „komada“ vojne tehnike. „Nastavljamo sa ofanzivom. Završavamo sa čišćenjem jednog od „džepova“ i pomažemo probijanje koridora između Luganska i Donjecka. Premijer DNR je saopštio da je vrh Donjecke Republike dozvolio opkoljenim ranjenim Ukrajincima da izađu iz obruča i da sa sobom „ponesu i tela poginulih“. Naglasio je da će moći da izađu i ostali ukrajinski vojnici uz jedan uslov: predaja svog naoružanja i ratne tehnike.
Povezano:DNR: Urajinske jedinice u okruženju se predaju, prva grupa izašla iz okruženjaKomandir ukrajinskog bataljona „Donbas“ : Izdali su nas političari i vojni vrhProruske snage tvrde da su oborili još jedan avion
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA