Najnovije

Sjedinjene Države smatraju Rusiju realnom sajber-pretnjom

Direktor američke obaveštajne zajednice DŽejms Kleper izjavio je da SAD smatraju realnom „sajberpretnju smatraju iz Rusije”.
DŽejms Kleper ( Foto: Jutjub)

DŽejms Kleper ( Foto: Jutjub)

Objasnio je: „U slučaju konflikta Sjedinjenih Država sa Rusijom, deo krajnje važne naše infrastrukture bio bi u opasnosti”. Kleper je nastupio na međunarodnoj konferenciji o sajber-pretnjama ICCS u NJujorku i njenim učesnicima predočio: „Pretnja iz Rusije bila bi naročito ozbiljna”. Kleper apelovao na američki privatni sektor da „začepi rupe” u svojim softverskim programima i da „strukturiše podatke tako da budu zaštićeni od napada iz inostranstva”. Kleper je na istoj konferenciji priznao da je Edvard Snouden naneo štetu bezbednosti SAD. „Mi više nismo bezbeni koliko smo bili ranije. I zbog Snoudenvih otkrića i zbog smanjenog finansiranja oružanih snaga i obaveštajnih agencija. Snouden je naneo štetu i našem sistemu u Avganistanu i doveo u opasnost građane SAD koji su se nalazili u toj zemlji“ – dodao je Kleper. Vašington je i dosad više puta Kinu i Rusiju nazivao „glavnim sajber-pretnjama”. Tako je u oktobru objavio da su hakeri koji su izveli napad na kompjuteski sistem Bele kuće „mogli raditi za vladu Rusije”. Prethodno je kompanija specijalizovana za kompjutersku bezbednost Fire Eye saopštila da ruska hakerska grupa APT28 neprekidno krade podatke koji se tiču NATO i američkih saveznika.
Pročitajte još:(VIDEO) Okršaji DNR i Ukrajine – na prvoj liniji fronta u mestu Avdejevka(VIDEO) Pogledajte izbliza novi Kalašnjikov!
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA