Najnovije

Šešelj: Vučić će praviti grimase, ali će me isporučiti u Hag!

BEOGRAD - Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić saopštila je da je protiv Vojislava Šešelja podignuta krivična prijava i navodi u pisanoj izjavi da je tužilaštvo "povodom događaja koji se odigrao 1. aprila 2015. godine oko 13 sati ispred Palate pravde kojom prilikom je zapaljena hrvatska zastava" pokrenulo krivični postupak protiv Vojislava Šešelja i drugih.

Šešelj (Foto: JuTjub)

Šešelj (Foto: JuTjub)

Šešelj je rekao da je obradovan što je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog paljenja hrvatske zastave, a pokretanje postupka prokomentarisao je rečima: "znači da je Aleksandar Vučić izgubio glavu".

"Ja sam srećan što sam zapalio ustašku hrvatsku zastavu i jedva čekam da počne taj postupak", rekao je Šešelj novinarima ispred Palate pravde, gde je počeo sudski proces protiv njegovog zamenika Nemanje Šarovića zbog paljenja zastave SAD 2012. godine.

Upitan zašto je zapalio hrvatsku zastavu, Šešelj je rekao "zato što je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajinu, izvršila u Drugom svetskom ratu genocid nad Srbima i proterala stotine hiljada Srba".

Ponovio je da se u Hag neće vratiti dobrovoljno i podsetio da je tamo svojom voljom otišao pre 12 godina, ali da sada to ne želi.

Pročitajte još:

AGRESIJA: Šiptari prave „vojsku Kosova“ – Dačić muca pred Zapadom!

SUĐENJE ŠAROVIĆU: Šešelj ispred Palate pravde zapalio zastavu Hrvatske!

"Vučić će možda pustiti neku krokodilsku suzu, malo će praviti grimase...ali će na kraju ispuniti naloge i to će im se sve obiti o glavu!" - dodao je Šešelj.

Šešelj je danas bio ispred Palate pravde povodom suđenja zameniku predsednika SRS, Nemanji Šaroviću.

Izvor: Tanjug / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA