Najnovije

VEROVALI ILI NE: "Noćni vukovi" idu u Ukrajinu!

MOSKVA - Aleksandar Zaldostanov, vođa "Noćnih vukova", grupe ruskih motociklista poznatih i kao "Putinovi bajkeri", najavio je da će, u sklopu turneje povodom obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom, Noćni vukovi otići u Lavov, u zapadnoj Ukrajini, gde će okačiti georgijevsku lentu i obeležiti pobedu nad fašizmom.
Zaldostanov (Foto: JuTjub)

Zaldostanov (Foto: JuTjub)

"Idemo u Lavov. Tamo ćemo okačiti georgijevsku lentu i sve druge simbole pobede. Tamo će biti velika pobeda." - rekao je Zaldostanov. O ovome je izvestila ruska novinska agencija RIA, a ukoliko se "Noćni vukovi" stvarno odluče na ovaj korak, to će svakako biti visokorizičan potez, jer u Ukrajini vlada maksimalna netrpeljivost i mržnja prema svemu što je rusko. Podsećamo, nemačke vlasti su pokušale već da spreče njihov ulazak u Nemačku, ali je najveći broj motociklista ipak prešao granicu, dok im je u Poljsku bio zabranjen ulaz. Turneja "Noćnih vukova" uključuje niz gradova poput Minska, Berlina, Praga, itd. Lavov je grad koji nije na teritoriji zahvaćenoj ratom i pod regularnom je kontrolom ukrajinskih vlasti.
Pročitajte još:Rusija pokazala svoj novi tenk koji će dominirati budućim ratištimaZaharčenko 9. maja dovlači tešku artiljeriju u Donjeck: Održaćemo vojnu Paradu pa makar padala kiša ukrajinskih granta
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA