Najnovije

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Ova godina će biti najtoplija otkad merimo temperaturu?

Prema procenama svetskih meteorologa, 2015. godina je na putu da postane najtoplija otkad ljudi vrše merenje temperature.
Deca se rashlađuju (Pixbay.com)

Deca se rashlađuju (Pixbay.com)

Prema podacima koje je objavila američka Nacionalna administracije za okeane i atmosferu (NOAA), prvih šest meseci ove godine bili su u proseku najtopliji u poslednjih 136 godina. Prosečna temperatura za jun na svetskom nivou iznosila je 16,33 stepena, što je za 0,12 stepeni više u odnosu na prošlogodišnji rekord. Ovogodišnji jun je, prema prosečnim temperaturama na planeti, bio najtopliji još od 1880. godine od kada se vrše merenja. Ovog juna prosečna temperatura bila je 0,88 stepeni Celzijusa viša od proseka tokom 20. veka. Nadmašen je rekord prošlogodišnjeg juna, kada je temperatura bila 0,12 stepeni izdan proseka. Prema podacima američke institucije, temperaturni rekord postavljen je i kada se posmatra polugodišnji period januar-jun. Ove godine je za period januar-jun prosečna temperatura na kopnu i na okeanima bila za 0,85 stepeni Celzijusa viša od jednovekovnog proseka i najviša je još od 1880. godine. Do sada je polugodišnji rekord bio zabeležen 2010, kada je temperetura bila 0,09 stepeni Celzijusa viša od proseka od 1880. godine. Portparol NOAA je istakao da se u budućnosti očekuje još veći rast temperature, koji može imati katastrofalne posledice.
Pročitajte još:U SRBIJI IZMERENO 50 STEPENI: Evo u kom gradu je danas pakao!Strane kompanije se po Srbiji reklamiraju sa kartom Srbije bez Kosova (FOTO)NARODNA VEROVANJA NA SVETOG PROKOPIJA: Evo šta nikako ne treba raditi na dan zaštitnika dece i mladenaca!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA