Najnovije

Srpska liga: Ozbiljno su uzdrmani temelji EU, podržavamo kontramere Hrvatskoj!

BEOGRAD - Jednostranim sankcijama koje je Vlada Republike Hrvatske uvela protiv Republike Srbije, ozbiljno su uzdrmani temelji EU. Tim potezom Hrvatske, EU brutalno krši svoje sopstvene propise, odnosno krši sopstveni sporazum (SSP) koji je potpisala sa Republikom Srbijom kao državom kandidatom za članstvo, saopštavaju iz Srpske lige.
Osnivač Srpske lige Aleksandar Đurđev (Foto: Srpska liga)

Osnivač Srpske lige Aleksandar Đurđev (Foto: Srpska liga)

- Naime, kako je Hrvatska deo evro zone, to znači da ili Hrvatska vlada ne poštuje i krši propise EU ili da EU krši i ne drži do sopstvenih propisa. Ako EU tako poštuje svoje akte, građani Srbije bi trebalo da se zapitaju kome bezuslovno poveravaju budućnost svoje dece? Ako se oni ovako odnose prema svojim aktima, da li to znaci da akti bilo koje srpske mesne zajednice imaju veću pravnu snagu od ugovora EU? Ako EU negira ideju na kojoj je nastala trebamo se ozbiljno zapitati kuda mi to zapravo idemo? Da li EU još uvek postoji, odnosno da li je ovo početak kraja EU? - pitaju iz Srpske lige. Ovaj Pokret navodi da uvoćenjem sankcija Hrvatska, članica EU, negira i krši postulate na kome je Evropska Unija konstituisana, gurajući na taj način Srbiju u carinski rat. - Zato, podržavamo Vladu Republike Srbije u uvođenju recipročnih mere za zaštitu državne teritorije, nacionalnog i ekonomskog interesa i zauzme ozbiljan stav povodom neodgovorne politike članice EU - kažu u Srpskoj ligi.
Pročitajte još:Srbija zabranila uvoz hrvatske robe!Srpska liga: Srbija da ukine sankcije Siriji!DVERI BESNE ZBOG SAOPŠTENJA EU: Tražimo hitnu ostavku Aleksandra Vučića!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA