Najnovije

Nobelovac Štiglic otkriva: EU uništava ekonomsku budućnost!

PARIZ - DŽozef Štiglic, uticajni ekonomista i dobitnik Nobelove nagrade, u intervjuu za francuski list "Le Mond", izjavio je da EU uništava svoju ekonomsku budućnost.
DŽozef Štiglic (Foto: JuTjub)

DŽozef Štiglic (Foto: JuTjub)

Štiglic je objavio novu knjigu pod naslovom "Veliki procep", a u intervjuu kaže da Evropska Unija uništava svoju ekonomsku budućnost. U svojoj novoj knjizi on objašnjava da je uzrok velike ekonomske krize iz 2007. godine neravnopravnost, a veoma je kritičan prema ekonomskim politikama SAD-a i Evropske Unije, navodi "Le Mond". "Za zdrav rast u SAD-u, potrebno je ulaganje u istraživanje, infrastrukturu i obrazovanje. Obrazovanje treba učiniti dostupnijim. Uvođenje minimalne zarade je takođe čini mi se dobra odluka." - kaže Štiglic. On kaže da su u poslednjim godinama očitane neravnopravne plate, a da bi se postigla ravnopravnost, treba porez rasporediti ravnopravno. "Odobreni treći plan za Grčku je garancija odlaska Grčke u još veću krizu i depresiju. Nemam optimizma u vezi poteza Međunarodnog monetarnog fonda. Dobro je što su odobrili u ovom trenutku olakšice za vraćanje javnog duga, ali u perspektivi Atini to neće pomoći." - kaže Štiglic u svom odgovoru na pitanje "grčke krize". "Opsednutost štednjom i strahom od duga, Evropa uništava svoju ekonomsku budućnost." - izričit je Štiglic, ističući da dug treba posmatrati kao zalog i ključ budućeg prosperiteta, jer on to jeste ukoliko se koristi za ključne investicije.
Pročitajte još:NEVEROVATNO: Šaolin monah hoda po vodi – pretrčao 125 metara! (VIDEO)SAHRANA EVROPSKE UNIJE: Da li EU umire ili „crkava“ u Srbiji!?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA