Najnovije

RUSI ODMAH ODGOVORILI SEVERNOJ KOREJI: U orbitu poslali svoju moćnu raketu 'SOJUZ 2-1B'!(VIDEO)

Vredni Rusi ni časa ne čekaju, već su odmah pokazali svetu da posle svake akcije mogu da očekuju reakciju. Naime, svega nekoliko sati pošto je Severna Koreja prestravila svet lansirajući raketu dugog dometa i Rusija je uzvratila istom merom.
Ruska raketa (Foto: Jutjub)

Ruska raketa (Foto: Jutjub)

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije oštro je kritikovalo lansiranje rakete-nosača sa teritorije Severne Koreje. Prinuđeni smo da konstatujemo da Pjongjang nije poslušao apele međunarodne zajednice i da je ponovo demonstrirao izazivačko nepoštovanje normi međunarodnog prava, kaže se u saopštenju MSP RF postavljenom na sajtu diplomatskog resora, prenosi portal Vzglяd. Očigledno je da takva dejstva vode ozbiljnom zaoštravanju situacije na Korejskom poluostrvu i celoj severoistočnoj Aziji, idu u prilog onima koji raučunaju na blokovsku politiku i rast vojne konfrontacije i nanose ozbiljnu štetu bezbednosti zemalja u regionu, pre svega samoj Severnoj Koreji, naglašeno je. Međutim, rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije se zaustavilo samo na rečima upozorenja. Oni su naime svega nekoliko sati nakon lansiranja rakete od strane Severne Koreje, u svemir poslali takozvani "Sojuz 2 1 B"! Pogledajte ekskluzivan snimak "ruskog odgovora na potencijalnu pretnju Severne Koreje": www.youtube.com/watch Podsetimo, čitava globalna zajednica je osudila potez Severne Koreje, ali niko nije očekivao da će Rusi ovako brzo reagovati.
Pročitajte još:PUŠKOV ODBRUSIO NEMCIMA: Eno vam Amerike, ako tražite krivce!SRPSKI PILOT HEROJ OTKRIVA: Bezbednost na aerodromu u Somaliji je bila ravna nuli!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA