Najnovije

NATO razgovori

Čujemo se, Vojo, čuveni haški zatočenik na uvjetnoj slobodi, i ja, nekidan telefonom.

Emil Vlajki (Foto: Jutjub)

Piše: Emil Vlajki -Pa šta misliš Emilijuse Vlajkijuse? Šta će biti?
-Što će biti. Što će biti. Isto mislim kao i oni što nas sad prisluškuju.Siguran sam da Srbija neće nikako u NATO.
-Pusti tvoje paranoje. Uostalom, ko te pita za NATO!
-Daj da završim. Srbija neće u NATO, zato što je NATO već u Srbiji. Još samo da se Rusiji osigura isti status, pa će Srbi biti najjači u svemiru.
-Ti mene zaj... Reci mi, hoće li me moji isporučiti Hagu ili neće?
-O tome ti i pričam. Prema Šeju, bivšem portparolu NATO-a, NATO zemlje su osnovale Haški Tribunal, pa su, dakle, te dvije institucije suštinski ista stvar. A NATO je odavno blagonaklon prema Srbiji i Srbima.
-Izmišljaš!
-Kako izmišljam? Jeste li ti, te nekada tvoja lijeva i desna ruka, a sadašnje tvoje dvije metastaze, Vučić i Nikolić, bili heroji otpora protiv agresije 1999.?
-Dobro, ajde.
-Jesu li sada oni na vlasti?
-Pa, jesu.
-A ti? Bio si kao grof Monte Kristo u NATO zatvoru 13 godina. Pa su te ipak pustili na slobodu.
-Bio sam teško bolestan.
-Bili su Milošević i Tolimir teško bolesni, pa ih nisu pustili.
-Nemoj me maltretirati. Šta mi hoćeš reći?
-Želim ti kazati, da je NATO-u proradila savjest. Sada u martu, na godišnjicu njihove vojne intervencije, on će se izvinuti Srbiji i srpskom narodu. Čak će i naoružati srpsku vojsku balističkim raketama od kojih su Hrvati u zadnji čas odustali.
-Zaj... se na moj račun. Pusti više priču o NATO! Fino te još jednom pitam, hoće li me moji isporučiti Hagu il' neće?
-Ti još ne shvaćaš da si slobodan. Imaš i od naroda omiljenu političku stranku. Sigurno ćeš proći cenzus na izborima u aprilu.
-Koji cenzus? Imat ću najmanje 20% glasova.
-Pretjeruješ kao i obično!
-Zadnji put te pitam, hoće li me moji isporučiti Hagu ili neće?
-Isti si kao Mali Princ od Sent Egziperija, koji nikada nije odustajao od postavljenog pitanja. To nije dobro pitanje. Suštinski, nećeš biti isporučen. Tribunal će te, naravno osuditi na neku zatvorsku kaznu. Ne smije se izblamirati. Ne mogu reći da su te 13 godina držali u zatvoru nizašto. S druge strane, tebe faktički sude radi verbalnog delikta.Dakle, dobit ćeš takvu kaznu, da ćeš odmah nakon toga konačno biti pušten na slobodu.
-I ti si mi neki doktor političkih nauka! Tako ni 'mali Đokica' ne bi zamišljao Haški Tribunal! Ovi će moji malo liti krokodilske suze, ali će uraditi ono što se od njih traži.
-Ustvari, imam i rezervnu varijantu. Dat će ti malo veću kaznu, nepravosnažnu, na koju ćeš se ti žaliti. Od toga će proći još par godina, Ako budeš za to vrijeme parlamentarno podržavao Vučića, uvažit će ti žalbu.
-Nisam nikada bio ničiji poltron, pa ni Vučićev. A ni njega nije briga za mene.
-Vidim što te muči. Ali o Vučiću imaš krivo mišljenje, barem kad se radi o tebi. Nikada Vučić neće dozvoliti da se vratiš u Hag! On, u tom pogledu, ima nekog čojstva, i osjeća moralnu obavezu prema tebi. Povrh svega, srpski narod, što god mi mislili o njemu, budno prati vaš odnos. Vučićev stav u odnosu na tvoje izručenje će umnogome utjecati na njegov izborni rezultat.
-Ništa ti ne vjerujem, ali nema veze. Plus toga sam sada zaposlen, pa moramo prekinuti ovaj razgovor. Moram pred Skupštinom spaliti tri zastave odjednom: hrvatsku, NATO i američku. Zdravo čuveni doktore Vlajkijuse Emilijuse. Iz tvojih usta, šta se moje kazne tiče, u božje uši. Samo zapamti, po Ničeu, Bog je odavno mrtav. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA