Najnovije

NOVI SUKOB: Ukrajinci zabranili razmenu nove ruske novčanice, evo i zašto!

Reakcija Kijeva, kako tumači agencije, znači da Rusi koji putuju u Ukrajinu neće moći da razmene novčanicu od 200 rubalja za ukrajinsku valutu hrivnu.

Ruska rublja (Foto: Pixabay.com)

Ukrajina je saopštila da zabranjuje razmenu u menjačnicama nove ruske novčanice na kojoj su prikazani simboli i mapa poluostrva Krim.
Saopštenje Kijeva dolazi dan nakon što je Rusija predstavila novu banknotu u apoenu od 200 rubalja (3,50 dolara) na kojoj je prikazan pomorski spomenik podignut u znak sećanja na potopljenje brodove u Sevastopolju, a s druge strane je simbol ostataka drevnog grada Hersonesa, koji su na poluostrvu osnovali grčki kolonisti 528. godine p.n.e., i koji je pod zaštitom Uneska. 
Na zelenoj novčanici, koju je predstavila guvrenerka ruske centralne banke Elvira Nabiulina, takođe je prikazana mapa Krima. 
Narodna banka Ukrajine (NBU) je navela se zabrana odnosi na sve ruske novčanice koje na kojima su prikazane "mape, simboli, zgrade, spomenici" i drugi objekti, koji se, kako kaže, "nalaze na ukrajinskim teritorijama okupiranim od Rusije". 
Ukrajinska centralna banka je dodala da će zabrana stupiti na snagu idućeg utorka. 
Pročitajte OVDE sve o Erdoganovoj nameri da proizvodi s 400 sa Rusijom.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nakon izbijanja ukrajinske krize, zapad je odgovornost vidio u Rusiji, te joj pre dve godine uveo sankcije. Kao protivmeru, Moskva je zabranila uvoz nekih zapadnih poljoprivrednih proizvoda.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA