Najnovije

GODINAMA SU ČEKALI OVAJ DAN: Trijumfalan ulazak sirijskih snaga u Magarat Mir! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) ušla je danas u Magarat Mir, dugogodišnju neosvojivu tvrđavu sirijske Al Kaide, nekadašnjeg Nusra Fronta, sada poznatijeg pod nazivom Hajat Tahrir al Šam (HTŠ) na severnom obodu Golanske visoravni.

SAA na brdu Marvan (Foto: JuTjub)

Ulazak u gradić na severu sirijske pokrajine Kunejtra (Golan) usledio je nakon potpisivanja sporazuma islamističkih grupa sa SAA pre dva dana, a prvi vojnici ušli su u džihadistički bastion rano jutros. Sirijski mediji ubrzo su objavili i snimke ulaska u Magarat Mir, što se u Damasku smatra kao jedna od velkih prekretnica u Sirijskom ratu, naročito što je džep oko grada Bejt DŽina bio simbol izraelskog mešanja u sirijske sukobe, ali i jedno od glavnih centara Al Kaide u zemlji.
Koji je bio glavni uslov SAA za prihvatanje predaje terorista u Bejt DŽinu, pročitajte OVDE. U međuvremenu, lokalni izvori objavili su da je u blizinu Magarat Mira stiglo više od 20 zelenih autobusa koji će džihadiste HTŠ-a, najverovatnije već sutra, prebaciti na sever pokrajine Idlib, dok će borci tzv. "Slobodne sirijske armije" biti prebačeni na krajnji jug Sirije u džihadističke delove pokrajine Daraja. Kako tvrde lokalni izvori, iako će većina džihadista biti prebačena u Idlib i Daraju, jedan broj njih, uglavnom stranih palćenika, odbio je da se povuče iz područja i očekuje se da će se oni povući u planine odakle će nastaviti oružane provokacije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA