Najnovije

BESAN NAKON ISPALJIVANJA RAKETE: Evo šta je Tramp poručio Severnoj Koreji! (VIDEO)

Japanski premijer Šinzo Abe osudio je u nedelju severnokorejsko lansiranje raketa kao "apsolutno neprihvatljivo", dok je predsednik SAD Donald Tramp naglasio da SAD podržavaju Japan "sto odsto".

Donald Tramp (Foto: Sinhua)

Abe i Tramp su održali zajedničku konferenciju odmah pošto je Pjongjang lansirao balističku raketu prvi put ove godine.
U svečanoj sali Trampove kuće na Floridi, Abe je pročitao kratku izjavu u kojoj je pozvao Pjongjang da potpuno poštuje relevantne rezolucije Saveta bezbednosti. 
On je dodao da ga je Tramp uverio u američku podršku, kao i da prisustvo šefa Bele kuće pokazuje njegovu odlučnost i posvećenost.
Tramp je upotrebio još manje reči rekavši:
- Želim da svako razume i potpuno zna da SAD stoje iza Japana, našeg velikog saveznika, 100 odsto - prenele su agencije. Lansiranje rakete usledilo je samo dan pošto se Tramp sastao u Vašingtonu sa japanskim premijerom Šinzom Abeom i dva dana nakon telefonskog razgovora sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom, podseća Rojters. Pogledajte OVDE više o ispaljivanju baltičke rakete od strane Severne Koreje. Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raketa lansirana iz vazduhoplovne baze u zapadnoj proviniciji Severni Pjongan. U saopštenju se navodi da se veruje da je proba rakete bila "oružana provokacija kako bi se testirao odgovor nove američke administracije predvođene predsednikom Trampom", navodi AFP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA