Najnovije

SVESTAN GREŠAKA: Vuk Jeremić najavljuje veliki povratak!

Vuk Jeremić poslednjih dana sa saradnicima razgovara o osnivanju političke stranke ili pokreta.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

Posle predsedničkih izbora Jeremić je doslovno nestao sa javne scene. Iako je u izbornoj noći najavio da ostaje u Srbiji i da nastavlja borbu, za sada odbija pojavljivanje u medijima. Međutim, kako je potvrdilo više izvora iz Jeremićevog bliskog okruženja, on najozbiljnije razmišlja o svom daljem političkom angažmanu.
- Vuk se posle izbora sastajao sa ljudima koji su ga podržali u kampanji i trci za predsednika Srbije. Analizira rezultate izbora budući da je osvojio manje od onoga što su on i njegov tim očekivali. Razgovara sa političarima i strankama o mogućnosti nastavka saradnje. U planu je osnivanje partije ili pokreta i to bi trebalo da se definiše u narednim nedeljama ili mesecima - otkriva izvor.
Kako naglašava naš sagovornik, Jeremić je svestan da je dosta grešaka bilo tokom kampanje, da su neki ljudi uz njega bili iz loše namere, a da je bilo i onih koji su nesvesno ili iz neznanja pravili greške iako su želeli dobro.
Od kada su se završili izbori sastajao se i sa brojnim intelektualcima, pre svega sa onima koji su mu pomagali u pisanju programa.
- Pričaju o tome šta je bilo dobro, a šta loše. Zaključak je da je u kampanji pogrešio kada je reč o nekim saradnicima, ali i što se nije ogradio od podrške pojedinih političkih subjekata - navodi naš sagovornik.
Podsetimo, Jeremić je nakon proglašenja rezultata u izbornoj noći izjavio da će nastaviti politički angažman: "Ostajem u Srbiji. Ne nameravam da promenim posao ni nakon izbora. Biću angažovan u političkom životu".
Nekadašnji ministar spoljnih poslova povremeno se oglasi na Tviteru, najčešće fotografijom ili kritikom na račun vlasti. Jedan od poslednjih tvitova na kojem je fotografija Srema glasi: "Proleće u Sremu, idealno za razmišljanje". Izvesno je da će u narednim nedeljama i mesecima, pre nego što formira stranku ili pokret, Jeremić imati mnogo tema za razmišljanje. Jedna od njih će biti i velika narodnjačka koalicija u kojoj će se naći poslanički klub "Za spas Srbije" na čijem je čelu bivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić i više drugih manjih stranaka i pokreta. Rašković Ivić je izjavila da njen poslanički klub neće imati nikakve veze s Jeremićem, o čemu se uveliko spekulisalo u javnosti, ali je potvrdila da je ideja da u narodnjačku koaliciju bude pozvan i on sa novom strankom ukoliko je osnuje. Ipak, Jeremić će strategiju političkog delovanja morati da menja. Kada je objavio svoju kandidaturu za mesto predsednika Srbije, njegovi rejtinzi u istraživanjima su bili solidni. Neke projekcije su ga svrstavale na drugo mesto iza Vučića sa oko 15 odsto podrške. Međutim, kako je vreme odmicalo, podrška Jeremiću je padala pa je završio trku na četvrtom mestu iza Vučića, Saše Jankovića i Belog Preletačevića sa jedva preko pet odsto podrške. Pomalo razočaravajuće za njega pošto je u žestokoj trci za prvog čoveka UN završio na drugom mestu.

Put u Moskvu, pa u Vašington

Kao što je u izbornoj noći najavio, Vuk Jeremić ostaje u Srbiji. Međunarodne kontakte nije zanemario, ali ga nikakva međunarodna pozicija niti fotelja ne zanimaju. Pozvan je već sledeće nedelje u Moskvu da učestvuje na godišnjoj konferenciji ministarstva odbrane Rusije. Posle toga, kako nam je potvrđeno u njegovom timu, Jeremić odlazi u Vašington gde će imati više sastanaka. Pogledajte OVDE gde je i šta planira Beli za beogradske izbore. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA